Erzurum

"Sıfırın altında 25 derecede maç oynuyoruz"

18:45 24 Mart 2017
"Sıfırın altında 25 derecede maç oynuyoruz"

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Başkanı Ali Demirhan, "Biz sıfırın altında 25 derecede maç oynuyoruz. Federasyon yetkililerine sesleniyorum; eksi 25'te maç oynamak insanlık suçudur." dedi.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor tesislerinde, kulüp başkanı Demirhan, asbaşkan Zafer Aynalı, teknik direktör Ahmet Yıldırım, takım kaptanı Mehmet Albayrak ve futbolculardan Mert Nobre'nin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Demirhan, burada yaptığı açıklamada, ligde son 6 haftaya girilirken hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Takımın başarılı olduğunu belirten Demirhan, "Teknik manada, sporcu ve yönetim anlamında eksikliklerimiz olabilir ama bu takım bu şehrin takımı, sizin takımınız. Eksikliklerimize rağmen bu takım bu sene şampiyon olacak. Biz buna inanıyoruz, sizin de kamuoyuna bunu inandırmanızı istiyoruz. Takım üst lige çıkarsa hep beraber kazanacağız, çıkamazsa hep beraber kaybedeceğiz." diye konuştu.

Demirhan, kendilerini yargılamak için erken olduğunun altını çizerek, şunları dile getirdi:

"Biraz daha sabredelim. Her maç kale arkasından dolayı ceza yiyoruz. Şimdi kale arkasına gelen birkaç kişi yüzünden ceza yedik diye taraftarlara bir şey diyebilir miyiz, diyemeyiz. Üç beş kişi tarafından oluşturulmaya çalışılan 'bu takım kötü gidiyor, Ahmet hoca kötü.' gibi şeyler söyleniyor. Yok böyle bir şey arkadaşlar. Kale arkalarından dolayı 200 bin lira ceza aldık. Biz de bundan sonra kale arkalarının fiyatlarını 50 lira yaptık. Yazık günah. Bu takım, bu şehir hepimizin. Bizim bu camiaya sahip çıkmamız lazım."


- "Son altı haftada destek istiyoruz"


"Bu camianın büyüklüğünü maçlara gelip, rakip takım üzerinde tezahürat yaparak gösterirsek, futbol camiasına 'Erzurum her şeyiyle, futbolcusuyla, taraftarlarıyla, basın mensuplarıyla, yönetimiyle üst lige çıkmayı hak ediyor.' dersek üst lige çıkar, diğer türlü biz hiçbir yere çıkamayız." diyen Demirhan, şöyle devam etti:

"Play-off sonuna kadar bize zaman verin, kredi verin. Biz sıfırın altında 25 derecede maç oynuyoruz. Federasyon yetkililerine sesleniyorum; eksi 25'te maç oynamak insanlık suçudur. Eksi 25'te biz kapı önüne çıkamıyoruz, kendi çocuklarımızı kapı önüne koyamıyoruz. Biz son 4-5 maçımızı eksi 25 derecede oynadık ve kalkıp biz bu çocukları 'neden 3 puan alamadın?' diye eleştiriyoruz. Tabii ki eleştireceğiz, eğer bunlar futbolcuysa çıkacaklar her maçı 3 puan almak için oynayacaklar. Ama alamayacağın maçlar da dünyanın sonu değil. Biz bu takımla ve sporcularla şampiyon olacağız, başka alternatifi yok. O yüzden sizden son altı hafta da destek istiyoruz."


- "Biraz daha samimiyet, biraz daha sabır"


Teknik direktör Yıldırım ise sezon başında hedeflerinin yüksek koyulduğunu, şu anda da geldikleri noktada hedeflerine bir nebze olsa yaklaştıklarına dikkati çekti.

Yıldırım, "Sezon başından beri kendi ekibimizle biz buna inandık. Erzurum çok büyük bir camia, bazıları hariç taraftarı çok karakterli, dirayetli. Bundan sonra küfür de yiyebiliriz, eleştiri de olacak illaki. Sadece sizden ve Erzurum halkından şunu istiyorum; biraz daha samimiyet, biraz daha sabır, biraz daha bize inanırsanız bu takım 6'da 6 yapar şampiyon olur." diye konuştu.

Deneyimli oyuncu Nobre ise hedeflerinin değişmediğini, aile gibi gruplarının olduğunu anlatarak, "Bu grup kesinlikle şampiyonluk yaşar. Hocamız da başkan da çok iyi çalışıyor. Bence 6 maç sonra bu toplantı daha başka, daha mutlu bir şekilde kupayla burada olacak inşallah." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.