Erzurum

Oltu'nun düşman işgalinden kurtuluşu

17:22 25 Mart 2017
Oltu'nun düşman işgalinden kurtuluşu

Oltu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla ilçede tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan program, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen törenle devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilçe protokolü vatandaşların bayramını kutladı.

Devlet büyüklerinin tebrik mesajlarının okunmasının ardından, öğrenciler düşman işgalinden kurtuluşu tiyatro oyunlarıyla sahneledi.

İlçe Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, programda yaptığı konuşmada, kurtuluşta milletin gösterdiği kahramanlıkları katılımcılara anlattı.

Ziyrek, "Oltu'nun göstermiş olduğu kurtuluş azmi, milletimize büyük bir örnek teşkil etmiştir. Bizlerin bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan aziz milletimiz ve kahraman şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz." dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de törende birer konuşma yaparak vatandaşların kurtuluş bayramını kutladı.

Program, Erzurum Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibinin gösterisiyle son buldu.

Törene, Erzurum Vali Yardımcısı Hamza Özer, Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu Garnizon Komutanı Yarbay İlhan Yıldız, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Birinci, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Oltu Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Manas Demir, Oltu Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay ile çevre ilçe belediye başkanları, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.