Erzurum

ERGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Polat'ın yargılandığı "FETÖ" davasında karar

17:55 28 Mart 2017
ERGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Polat'ın yargılandığı "FETÖ" davasında karar

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mütevelli heyetinden olduğu ve örgüte en fazla himmet yardımında bulunan kişiler arasında yer aldığı iddia edilen, kapatılan Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği (ERGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Polat, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Polat ve avukatı İhsan Berat Karakaya katıldı

Cumhuriyet savcısı geçen celse sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.

Sanık avukatı Karakaya, savunmasında, sanığın suçu işlediğine dair itibar edilebilir ve şüpheden arındırılmış delil bulunmadığını, bu nedenle müvekkilinin beraatini talep ettiğini söyledi.

Sanık Polat, son sözü olarak, "Adalete güveniyorum, beraatimi talep ediyorum." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapse çarptırdı.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Mustafa Polat'ın FETÖ/PDY'ye maddi ve manevi olarak destek verdiği ve darbe girişimi sonrası dükkanını başkasına devredeceği yönünde ihbar alındığı belirtiliyordu.

Bu ihbar üzerine savcılığın harekete geçtiği anlatılan iddianamede, Polat'ın yaklaşık 10 yıldır FETÖ/PDY ile irtibatı olduğunu, 17-25 Aralık sürecinden sonra tanıdıklarını Zaman gazetesine abone yaparak parasını kendisinin verdiği ve son genel seçimlerde örgüt mensuplarına HDP'ye oy vermeleri telkininde bulunduğu anlatılıyordu.

İddianamede, Polat'ın cemaatin mütevelli heyeti arasında olduğu ve 2014 yılı sonuna kadar örgütün toplantılarına düzenli katıldığının aktarılarak, sanığın Kurban Bayramı dönemlerinde Kimse Yok Mu Derneğine ait kurban etlerini yanındaki kişilerle Burundi'ye götürdüğü, Polat ve arkadaşlarının, Burundi'deki örgüt yapısından Erzurum'daki örgüt yöneticilerinin sorumlu olması sebebiyle sık sık bu ülkeye gittiği kaydediliyordu.

Yıllardır örgütün içinde olan Polat'ın Bank Asya'ya 17-25 Aralık'tan sonra yüklü miktarda para yatırdığı vurgulanan iddianamede, Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Polat hakkında yaptığı çalışmalarda da FETÖ/PDY ile irtibatlı Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ERGİAD üyesi olduğunun saptandığı anlatılıyordu.

İddianamede, Mustafa Polat hakkında "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyordu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.