Erzurum

Sigara çalan hırsızlar yakalandı

13:38 21 Haziran 2017
Sigara çalan hırsızlar yakalandı

Erzurum'da iki iş yerinden sigara çalan 3 kişi, jandarmanın titiz takibi sonucu yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Aziziye İlçesi Yoncalık Mahallesi'nde bulunan iki ayrı marketten gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce piyasa değeri yaklaşık 20 bin lira olduğu değerlendirilen tütün ve tütün mamulü malzemelerin çalındığı belirtildi.

Söz konusu nitelikli hırsızlık olayını aydınlatmak için İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari ve teknik çalışmalar sonucu şüpheli şahısların kimlik bilgilerinin tespit edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca suçtan elde ettikleri malzemeleri Erzurum il merkezi Sanayi Mahallesi'nde sakladıkları ve satmak için müşteri aradıkları yönünde bilgilere ulaşılmıştır. Bu kapsamda şüpheli şahısların faaliyetleri takibe alınmış ve çalınan malzemeleri Erzurum ili sanayi mahallesinde bulunan bir demir atölyesinin eklentisindeki kuş kümesinde sakladıkları tespit edilmiştir. Yapılan tespitler neticesinde 19 Haziran 2017 tarihinde söz konusu adreste icra edilen operasyon neticesinde özel yapılmış demir bir kümes içerisinde saklanan tütün ve tütün mamulleri ele geçirilmiş ve olay ile ilgili toplamda 3 şahıs gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilmiştir.

Şahısların şüphe çekmemek maksadıyla çalıntı malzemeleri sakladıkları kuş kümesi görünümündeki özel bölmenin titizlikle yapıldığı, kuş beslemekten ziyade çalıntı malzemelerin gizlenmesi amacıyla özel olarak tasarlandığı ve üç farklı kilit sistemi ile koruma altına alındığı dikkat çekmektedir. Ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup yakalanan 3 şüpheli şahıs 'nitelikli hırsızlık' suçundan adli makamlara sevk edilmiştir. Çalınan malzemeler ilk sahiplerine teslim edilmiştir. Sorumluluk bölgemizde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla yapılan çalışmalara aralıksız devam edilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.