Erzurum

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

17:46 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Ilıcalı, mesajında, Türk milletinin asırlardır özgürlük ve bağımsızlığından asla taviz vermemiş daima demokrasinin ve devletinin yanında olduğunu ifade etti.

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin ülkenin yakın tarihte yaşadığı en alçak ve en ahlaksız girişim olduğunu aktaran Ilıcalı, şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin o meşum gecede göstermiş olduğu cesaret, tarihin seyrini değiştirmiştir. O gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve demokrasiye sahip çıkılması çağrısı ile başlayan direniş, kadın-erkek, genç-yaşlı bütün halkımızın kendi geleceğine sahip çıkmak için gösterdiği bu muazzam tavır ile birleşerek, hayali darbe olan düşmanların, bozguna uğratılmasına vesile olmuştur. Bu millet, söz konusu vatan olduğunda ne denli cesur olabileceğini o günden sonra devam eden 29 gece boyunca tuttukları demokrasi nöbeti ile bir kez daha ortaya koymuştur. Demokrasiye sahip çıkmak adına, canıyla kanıyla mücadele etmiş olan halkımız, geçmişte yaşadığı darbelerin, muhtıraların bir daha bu ülkede söz konusu dahi olamayacağını apaçık göstermiştir."

Ilıcalı, hain darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.