Erzurum

Milli judocu Esenboğa'dan çifte altın

20:30 20 Temmuz 2017
Milli judocu Esenboğa'dan çifte altın

Erzurum'da Gençlikspor Kulübü sporcusu Erkan Esenboğa, Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda judoda iki altın madalya kazandı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda judoda tatamiye çıkan Gençlikspor Kulübü sporcusu Esenboğa'nın kata ve komitede olimpiyat şampiyonu olarak çifte altın madalya kazandığı belirtildi.

Açıklamada, Esenboğa'nın judo branşında hem kata hem de kumitede şampiyon olarak ülkeye çift altın madalya kazandırdığı kaydedildi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, olimpiyat şampiyonu Esenboğa ve antrenörü Yaşar Elen'i söz konusu başarıdan dolayı kutlayarak, "Bir zafer de karatede Erzurum Çelebi Spor Kulübü sporcusu Volkan Kardeşler'den bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Kulüp Başkanı Güngör Şenses ise şunları kaydetti:

"Sporcumuz Esenboğa, 23. Deaflympics oyunlarında judoda kata ve komitede olimpiyat şampiyonu olmuştur. Sporcumuzu ve hocası Yaşar Elen’i tebrik ediyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.