Erzurum

- Yakutiye Belediye Başkanı Korkut:

21:16 21 Temmuz 2017
- Yakutiye Belediye Başkanı Korkut:

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Dün atalarımızın parçalayıp attığı zilleti ve zincirleri kırarken, bugün torunları her alanda daha güçlü olarak saldırılara göğüs gerebilmektedir." açıklamasında bulundu.

Başkan Korkut, 23 Temmuz Erzurum Kongresinin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, dün yaşananların bugün tekrarlanmaya çalışıldığını ifade etti.

Korkut, "Emperyal güçler şunu iyi bilsinler, 100 yıl önce kırdığımız zilleti bugün yeniden giyecek değiliz. Erzurum Kongresi kararlarına baksınlar anlarlar." ifadelerini kullandı.

Yurdun dört bir yanının işgal edildiği dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlığa giden yola Erzurum'dan çıktığını hatırlatan Korkut, şunları kaydetti:

"Erzurum, aynı zamanda bağımsızlık meşalesinin ilk ateşi oldu. Erzurum Kongresinin Cumhuriyetin kuruluşunda büyük yeri bulunmakta. Müdafa-i Hukuk Cemiyeti 5 ilin 62 temsilcisiyle toplanıyor, Atatürk'ün kongre başkanlığında tarihi kararlar alınıyor. İki hafta süren Erzurum Kongresi'nde alınan kararlar, Türk milletinin kurtuluş mücadelesinde izlenen yolda önemli ölçüde belirleyici oluyor. Diyor ki, 'Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz'. Her türlü yabancı işgaline ve müdahalesine karşı millet hep birlikte direniş ve savunmaya geçecektir. Kuva-i Milliye'yi etkili, milli iradeyi hakim kılmak esastır. Şimdi bu kararları Almanlar başta olmak üzere cihana yeniden anlatmak gerekiyor. Emperyalistler, Türk devletinin düşmanları bilmelidir ki, en zor günümüzde bu ülkeye giydirilmek istenen zilleti param parça eden millet, bugünde aynı şeyi daha güçlü bir biçimde yapacaktır."

Korkut, "Manda ve himaye kabul olunamaz" ilkesinin Erzurum'da alındığını hatırlatarak, mesajında şunlara yer verdi:

"23 Temmuz kongresinin hatırlanması ve hatırlatılması önemli. Günümüzde yaşanan hain darbe girişimi, batılı birçok ülkenin Türkiye'ye hasmane tutumunun 100 yıl önce bitiremedikleri işi tamamlama adımları. Dün atalarımızın parçalayıp attığı zilleti ve zincirleri kırarken, bugün torunları her alanda daha güçlü olarak saldırılara göğüs gerebilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.