Erzurum

Şehit ve gazi yakınları Balkanlar'ı ziyaret edecek

12:19 26 Temmuz 2017
Şehit ve gazi yakınları Balkanlar'ı ziyaret edecek

Erzurum'da, 25 aileden şehit ve gazi yakınları ile 15 Temmuz gazileri, Balkan ülkeleri gezisine katılmak için Ankara'ya gitti.

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin daveti üzerine Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun talimatıyla, Balkan ülkeleri gezisine götürülmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 25 aileden şehit ve gazi yakınları belirlendi.

Aralarında 15 Temmuz gazilerinin de aralarında yer aldığı aileler, kendilerine eşlik eden Vali Azizoğlu ile Erzurum Havalimanı'ndan uçakla Ankara'ya hareket etti.

Buradan Balkan ülkeleri Makedonya ve Kosova'ya gidecek olan kafile, 4 günlük gezi süresince çeşitli temaslarda bulunacak, Osmanlı Devleti'nden kalan tarihi ve kültürel mirası da gezip görme fırsatı bulacak.

Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, "Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin daveti üzerine Erzurum Valimiz Seyfettin Azizoğlu öncülüğünde özellikle 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin yakınları başta olmak üzere 25 ailemizle Üsküp, Makedonya, Kosova'ya giderek 4 gün boyunca oradaki güzellikleri, Osmanlı'dan kalan miraslarımızı gezerek ülkemize döneceğiz." dedi.

15 Temmuz şehidi Oğuzhan Yaşar'ın babası Ahmet Yaşar da ata mirası toprakları görecek olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.