Erzurum

Sınırda ayağından vurulan Afgan genç, Erzurum'da sağlığına kavuşturuldu

12:01 09 Ağustos 2017
Sınırda ayağından vurulan Afgan genç, Erzurum'da sağlığına kavuşturuldu

Ağrı'da İran sınırından yasa dışı yollarla yurda girerken askerlerce ayağından vurularak yakalanan Afganistan uyruklu genç, Erzurum'da tedavi edilip sağlığına kavuşturuldu.

Afganistan'da yaşayan 20 yaşındaki bu ülke vatandaşı Şükrüllah Abbas, 4 gün önce İstanbul'da çalışmak için Ağrı'da yasa dışı yollarla İran sınırından Türkiye'ye geçmek istedi.

"Dur" ihtarına uymayıp kaçmak isterken ayağından vurularak yakalanan Abbas, bölgede görevli askerlerce tedavisinin yapılması amacıyla Ağrı Doğubayazıt Devlet Hastanesine getirildi.

İlk müdahale sonrası Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine (BEAH) sevk edilen Abbas, burada plastik cerrahi, kalp ve damar cerrahi ile ortopedi doktorlarınca ameliyat edilip sağlığına kavuşturuldu.

BEAH Başhekimi Orhan Delice, gazetecilere yaptığı açıklamada, Abbas'ın, İran sınırından Türkiye'ye geçerken sınır ihlali yaptığı için ayağından vurulduğunu söyledi.

Doğubayazıt Devlet Hastanesinden BEAH'a sevk edilen Abbas'ın ameliyat edildiğini dile getiren Delice, "Çok şükür durumu iyi, ayağı kopmaktan kurtarıldı. Tedavisi devam ediyor. Abbas'a devletimizin imkanlarıyla bakıyoruz. Muhtemelen bir hafta sonra taburcu edilecek." dedi.

Şükrüllah Abbas da sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, "Hastane çalışanlarına ve doktorlara çok teşekkür ederim. Ayağımı kopmaktan kurtardılar." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.