Erzurum

28. Ulusal Biyokimya Kongresi

22:00 19 Eylül 2017
28. Ulusal Biyokimya Kongresi

Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi ve Türk Biyokimya Derneği iş birliğiyle düzenlenen "28. Uluslararası Biyokimya Kongresi" başladı.

Türk Biyokimya Derneği Başkanı Doğan Yücel, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda düzenlenen kongrenin açılışında, Doğu Anadolu'nun tarihi kenti Erzurum'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesinin 60'ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle kongrenin Erzurum'da düzenlendiğini belirten Yücel, "2017'nin, Atatürk Üniversitesinin 60'ıncı kuruluş yıl dönümü olduğunu tespit ettik. Üniversite rektörlüğünün büyük destekleri ve bilim adamlarımızın beklentileri nedeniyle toplantıyı uluslararası forma dönüştürerek, burada yaptık." dedi.

Yücel, kongrenin, katılımcı sayısının yüksekliği ile Türkiye ve bölgede gördüğü ilgiyle güçlü bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı ise üniversitesinin kuruluşundan bu yana sayısız kongreye ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Üniversitenin 60'ıncı kuruluş yılı kutlama etkinlikleri kapsamında pek çok bilimsel toplantı gerçekleştirdiklerini anlatan Çomaklı, "Bunlardan biri de bugünkü yaptığımız uluslararası 28. Ulusal Biyokimya Kongresidir. Bölgesel öneme sahip olan İran'dan, Azerbaycan'dan ve Gürcistan'dan gelen konuşmacıların yer aldığı kongre, özel bir yeri olduğunu düşünüyorum. Organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kongrenin açılışına, Erzurum AK Parti milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Türkiye, İran, Azerbaycan ve Gürcistan'dan katılan eğitimci ve bilim insanları tarafından akademisyenlere eğitimlerin verileceği kongre, 23 Eylül'de sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.