Erzurum

Tekerlekli Sandalye "Curling" değerlendirme toplantısı

19:28 21 Eylül 2017
Tekerlekli Sandalye "Curling" değerlendirme toplantısı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Erzurum'da, "Tekerlekli sandalye curling branşı değerlendirme toplantısı" yapıldı.

Federasyon Başkanı Arif Ümit Uztürk'ün katılımıyla Yakutiye ilçesindeki Curling Arena'da gerçekleştirilen toplantıya, Yönetim Kurulu üyesi Mesut Keskin, Genel Sekreter Erhan Durukan, Tekerlekli Sandalye Curling branşı Teknik Kurul Başkanı Dilek Okuyucu ile Erzurum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve sporcular katıldı.

Katılımcılar toplantıda, branşın geliştirilmesi için yapılması gerekenler ile altyapının oluşturulması konusunda yapılması gerekenler gündeme getirildi.

Tekerlekli Sandalye Curling branşı Teknik Kurul Başkanı Dilek Okuyucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda paralimpik bir dal olan tekerlik sandalye branşının geliştirilmesi konusunda değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Toplantıda, 2022 Pekin Kış Olimpiyatlarının paralimpik alanında Türkiye'nin de yer alması için yol haritası oluşturulması konusunun gündeme getirildiğini aktaran Okuyucu, "Toplantı oldukça verimliydi. Branşın yaygınlaştırılması, milli takımların oluşturulması ve antrenör eğitimleri ele alındı. Türkiye'de olimpik branşların yanı sıra paralimpik branşlarda da gelişme sağlanması gerekiyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.