Erzurum

DSİ Genel Müdürü Acu:

15:50 11 Ekim 2017
DSİ Genel Müdürü Acu:

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla su ihtiyacının karşılanması için "Gölsu Projesi" kapsamında Erzurum'da yatırımların devam ettiğini kaydetti.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Erzurum'da son 14 yılda 3 baraj ve 13 gölet inşa edildiğini belirterek, 358 bin dekar arazinin sulamaya açılarak çiftçilere yıllık 215 milyon lira zirai gelir artışı sağlandığını bildirdi.

Son 14 yılda Erzurum'un şehir merkezine su sağlayan yıllık 70,3 milyon metreküplük 3 baraj ve 13 gölet inşa ettiklerini belirten Acu, "Erzurum'da son 14 yılda 358 bin dekar araziyi sulamaya açıp çiftçilerimize yıllık 215 milyon lira zirai gelir artışı sağladık, ayrıca 239 derenin ıslahını tamamladık." ifadelerini kullandı.

Acu, söz konusu yatırımlarla kentteki birçok arazinin sulama ihtiyacının giderildiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Kuzgun Daphan 1. Merhale Projesi kapsamında devam eden Erzurum Ortabahçe Sulaması ile toplamda 63 bin 70 dekar zirai arazi suya kavuşturulacak. Proje kapsamında 8 bin 900 dekar zira alanda çalışmalar tamamlanarak deneme suyu verilmeye başlandı. Proje 2017 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 26 milyon 829 bin 600 lira katkı sağlayacak."

Bu çalışmalarla arazilerin sulu tarım sayesinde daha verimli hale gelmesinin bölgedeki tarımsal artışa katkı sağladığını vurgulayan Acu, bu durumun vatandaşın sosyo-ekonomik gelişimi ile refahını artırdığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.