Erzurum

GRAFİKLİ - Eli kanlı terör örgütü PKK'ya sonbaharda ağır darbe

11:10 16 Kasım 2017
GRAFİKLİ - Eli kanlı terör örgütü PKK'ya sonbaharda ağır darbe

YUNUS OKUR - Güvenlik güçleri, ülke genelinde sonbaharda düzenlediği operasyonlarda kış üslenmesine hazırlanan terör örgütü PKK'ya göz açtırmayarak, 574 teröristi etkisiz hale getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personeli başta olmak üzere tüm güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK mensuplarına karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor.

Şehir merkezi ya da kırsal demeden gece gündüz PKK'lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, şu sıralar kış üslenmesine hazırlanan örgüte yönelik sonbaharda da yoğun operasyonlar gerçekleştirdi.

Kış ve yaz aylarında kırsalı PKK'ya dar eden güvenlik güçleri, sonbahar döneminde de kararlılıkla yürütülen operasyonlarla terör örgütü PKK'ya ağır darbe indirdi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1 Eylül-14 Kasım arasındaki iki buçuk aylık sonbahar döneminde terör örgütü PKK saldırılarında 40 güvenlik görevlisi şehit oldu.

İşçilerin de aralarında bulunduğu 6 sivilin yaşamını yitirdiği terörist saldırılarda 14 sivil de yaralandı. Operasyon ve terör saldırılarında yaralanan 80 güvenlik görevlisi tedavi altına alındı.

- 574 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzuruna yönelik hain saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK'ya yurt içi ve dışında hava ve kara operasyonlarıyla karşılık verdi.

İki buçuk aylık sonbahar döneminde yurt içi ve dışındaki operasyonlarda 574 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik pek çok ilde aynı dönemde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 709 zanlıdan aralarında avukatların da bulunduğu 366'sı tutuklandı.

- Sonbaharda etkisiz hale getirilen sözde sorumlular

İki buçuk aylık süreçte kırsalda teröristlerin peşini bırakmayarak örgüte ağır darbe indiren güvenlik güçleri, örgütün birçok sözde sorumlusunu da etkisiz hale getirdi.

Sonbaharda Tunceli'deki hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen 8 teröristten birinin, İçişleri Bakanlığının "aranan teröristler listesi"nin gri kategorisinde yer alan örgütün bölgedeki sözde sorumlularından olduğu belirlendi.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 20 Eylül'de etkisiz hale getirilen teröristin, terör örgütünün Nazımiye ilçesi sözde üst düzey sorumlularından "Yılmaz Amed" kod adlı Bayram Yılmaz olduğu anlaşıldı.

Aynı ilin Nazımiye ilçesi kırsalında etkisiz hale getirilen 9 teröristten "Savaş" kod adlı Hamza Güler, "Sema" kod adlı Besna Kartal, "Tolhildan" kod adlı Ejder Yücedağ, "Medya Derik" kod adlı Remziye Bağırtan'ın aranan teröristler listesinin gri kategorisinde yer aldığı anlaşıldı. Bu teröristlerden Güler'in ise örgütün sözde "Dersim Saha Doğu Cephe Sorumlusu" olduğu tespit edildi.

- Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldıran terörist öldürüldü

Kars'ın Kağızman ilçesinde etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin'deki konvoyuna saldırı düzenleyen Göksel Tiryaki olduğu belirlendi.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin "Dersim Ferhat" kod adlı sözde Dersim eyalet sorumlusu Burak Aydemir olduğu öğrenildi.

TSK unsurlarınca Mardin'in Kızıltepe kırsalına yönelik 21 Eylül'de düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin, aranan teröristler listesinde mavi kategoride yer alan "Rubar Quser" kod adlı Şerif Başboğa olduğu ortaya çıktı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki operasyonda İnsansız Hava Aracı (İHA) ile tespit edilen ve aralarında örgütün sözde sorumlularından "Xebat" ve "Cekdar" kodlu adlı teröristlerin de olduğu 10 terörist, hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Şırnak Bestler-Dereler'deki operasyonda da aranan teröristler listesinin kırmızı kategorisinde yer alan ve yurt içinde bu kategoride bulunan tek terörist olan sözde PKK/KCK Beşli Yürütme Konseyi üyesi "Gülbahar" kod adlı Hülya Eroğlu da öldürüldü.

- Bir günde 55 terörist etkisiz hale getirildi

Sonbaharda bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarına ara vermeyen güvenlik güçleri, 2 Kasım'da Şırnak, Hakkari'nin Şemdinli ve Tunceli'nin Nazımiye ilçeleri kırsalı ile Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde teröristlerle sıcak temas sağladı.

Hava destekli operasyonlarda, Hakkari Şemdinli ilçesi kırsalında 34, Tunceli Nazımiye ilçesi Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde biri yaralı 9, Şırnak'ta 11, Diyarbakır'da bir olmak üzere bir günde toplam 55 terörist etkisizleştirildi.

- Sonbaharda öne çıkan bazı önemli olaylar

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 6 Eylül'de enerji nakil hattında çalışan işçilere PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 işçi öldü, 3 işçi yaralandı.

- Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 25 Eylül'de, PKK'lı teröristlerce minibüse ateş açılması sonucu 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı, aynı ilçede 30 Eylül'deki bir başka operasyonda, 2 askeri personel ve 2 güvenlik korucusu şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi yaralandı.

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde 4 Ekim'de terör örgütü PKK mensuplarınca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi esnasında infilak etmesi sonucu 4 asker şehit düştü, yaralanan 4 asker hastaneye kaldırıldı.

- Şemdinli ilçesinde 2 Kasım'da sınırın sıfır noktasında güvenlik güçleriyle, terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 6 asker ve 2 güvenlik korucusunun şehit düştü, biri ağır olmak üzere 2 asker de yaralandı.

- Diyarbakır'da 3 Kasım'daki operasyonda bir polis memuru şehit düştü, 9 polis yaralandı, PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.