Erzurum

Erzurum'da "kar timleri" iş başında

11:40 22 Kasım 2017
Erzurum'da "kar timleri" iş başında

Kar yağışının etkili olduğu Erzurum'da Büyükşehir Belediyesine bağlı "kar timleri" ulaşımda aksama yaşanmaması için karla mücadele çalışması yürütüyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentte dün akşamdan itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle belediyeye bağlı "kar timleri"nin kırsal alan, ana arterler, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışmasına başladığı aktarıldı.

Kar timlerinin araç ve yaya trafiğinin bulunduğu bölgeleri kardan temizlediği belirtilen açıklamada, karla mücadelede görev yapacak timlerin, ekipmanıyla 7 gün 24 saat esasıyla göreve hazır hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

"Bin 186 mahalle ve bağlı yerleşimlerdeki 5 bin 530 kilometrelik yol ağında görev yapacak olan 'kar timleri', kış mevsimi için hazırlıklarını tamamladı. Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğünde görevli 70 personel, karla mücadelede çalışacak. Fen İşlerine bağlı timler 25 bıçaklı tuzlama, 7 bıçaklı, 12 greyder, 11 yükleyici, 6 bekoloder, 8 miniloder, 2 kar savurma, 25 kamyon olmak üzere 96 araçla görev yapacak. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğüne bağlı 165 personelden oluşan kar timleri ise 36 greyder, 21 yükleyici, 11 dozer, 16 kar bıçaklı kamyon, 5 kar savurma, 3 kar üstü araç olmak üzere 92 araçla karla mücadele çalışması yapacak."

Açıklamada, kentte Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında görevli 80 personelin de karla mücadele çalışmasında aktif olarak çalışacağı, kış sezonu boyunca acil müdahale için de her gün 16 greyder ve 11 yükleyicinin göreve hazır halde tutulacağı anlatıldı.

- "Çağrı Merkezi'ni arayabilirler"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediyenin kış mevsimine hazır olduğunu ifade etti.

Ekiplerin kar yağışı sonrası karla mücadele çalışmasına başladığını aktaran Sekmen, şunları kaydetti:

"İl genelinde karla mücadele çalışmalarını yaklaşık 315 personel ve 188 araçla gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimiz kapalı köy yolları ve ulaşımda yaşanan olası bir problemde belediyemizin 444 16 25 numaralı Çağrı Merkezi'ni arayabilirler. 2017-2018 kış sezonunun Erzurum'a bereket ve güzellikler getirmesini arzu ediyoruz. İnşallah kışın keyfini hep beraber yaşayacağız."

Sekmen, kış turizminin önemine işaret ederek, "Erzurum kar ve kış şehridir. Bu sene çok sayıda yerli ve yabancı turisti Erzurum'a bekliyoruz. Palandöken Ejder 3200 Dünya Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezi'miz de tüm hazırlıklar tamamlandı. Dolu dolu bir kış ve kayak sezonunu karın tüm güzellikleriyle yaşayacağız." ifadesini kullandı.

Sekmen, kış mevsiminde bir sorun yaşanmaması için tüm imkanları halkın hizmetine seferber edeceklerini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.