Erzurum

Doğu Anadolu'da soğuk hava

12:08 09 Aralık 2017
Doğu Anadolu'da soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığı sıfırın altına düştü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinden havanın parçalı, kuzey ve kuzeydoğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Erzurum ve Kars'ın kuzeyi akşam saatlerine kadar, Ardahan ve çevresinin zaman zaman kuvvetli ve yoğun kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette yer yer kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Açıklamada, Ardahan ve çevresinde yoğun kar yağışı ve beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin, vatandaşların ve sürücülerin dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 19, Kars'ta 11, Ardahan'da 6, Iğdır ve Erzurum'da 5, Tunceli'de 4 ve Erzincan'da sıfır derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıkları ise Tunceli'de 8, Iğdır'da 6, Erzincan'da 4, Ağrı'da 1, Erzurum'da sıfır ve sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 2, Kars'ta 1 derece olması bekleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.