Erzurum

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

20:00 11 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Erzurum'un Oltu ilçesinde, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen 14 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve siyasi parti temsilcileri ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

STK'lar ve siyasi parti temsilcilikleri adına ortak basın açıklamasını yapan Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Akçay, tüm sivil toplum kuruluşları olarak tek olup zulme karşı haykırmak için toplandıklarını söyledi.

"Kudüs bizim onurumuzdur, kırmızı çizgimizdir, zalimin umuduna bırakmamak için elimizden geleni ardımıza koymayacağız" diyen Akçay, "İslam coğrafyasındaki terör olaylarının arkasında her zaman İsrail bulunmaktadır." dedi.

Akçay, İsrail'in Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ettiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Bugün başta Filistin olmak üzere Suriye'de, Mısır'da, Doğu Türkistan'da, Myanmar'da zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını ve 'Müslümanlar ancak kardeştirler' ayetini ete kemiğe büründüğümüzü haykırmak için toplandık. Terör örgütü İsrail'in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin'de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikardır. İsrail küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadır. İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır."

Bu belanın ortaya çıkmasının arkasında sapkın düşünce olan siyonizmin tüm insanlık için yedi gün yirmi dört saat problem ürettiğini belirten Akçay, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak görmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Akçay, İsra ve Mirac'ın şehri Kudüs'ün işgalinin kabul edilemez olduğunu anlatarak, şunları ifade etti:

"Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, şehirde ve mabette küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık davranıştır. Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs'ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir.

Hazreti Davut'un Kudüs'e hakimiyeti insanlığa saadeti getirmiştir. Selahaddin Eyyub-i Kudüs'ü yeniden fethetmiş ve aynı şekilde oradaki tüm insanların hakkını teminat altına almıştır. Sapmış ve Allah'ın gazabına uğrayanlarla beraber yürümenin insanlığa bir faydası yoktur. Zaman, haçlı ve siyonist zihniyetlerinin dünyalık menfaatleri için Müslümanlara çektirdiğine yeter demenin zamanı. Bütün İslam dünyası artık bu gerçeği görmelidir."

Basın açıklamasının ardından meydandaki grup, Erzurum Caddesi üzerinden Aslanpaşa Camisine kadar yürüdü ve burada ikindi namazının kılınmasının ardından dualar edildi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.