Erzurum

Erzurum'da KYK Tematik Kış Kampı

15:30 15 Ocak 2018
Erzurum'da KYK Tematik Kış Kampı

Erzurum'da, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) 6 ildeki yurtlarında kalan 150 öğrencinin "Vefa Kampı" başladı.

Aziziye ilçesindeki KYK Kazım Karabekir Yurt Müdürlüğü'nde düzenlenen kampa Yozgat, Düzce, Kastamonu, Mardin, Sinop, Tokat ve Denizli'den gelen 150 öğrenci katılıyor.

Öğrenciler 5 gün sürecek kampta, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişim eğitimleri ile serbest zamanlarını iyi şekilde değerlendirme gibi konularda uygulamalı eğitim alacak.

Etkinlikler kapsamında Erzurum'un tarihi ve doğal güzelliklerini de görme imkanı bulacak misafir öğrenciler, hat ve ebru sanatı ile şiir ve minyatür dersleri görecek.

KYK İl Müdürü Salih Kaygusuz, açılış programında yaptığı konuşmada, vefanın tam, mükemmel, içten, sağlam ve sarsılmaz kalp bağlılığı anlamına geldiğini, KYK Genel Müdürlüğü'nün bu şuur ve bilinçle hareket ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin beslenme ve konaklama hizmetlerinin yanında öğrenim hayatları boyunca sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim hizmeti de sunulmaktadır. Genel müdürlüğümüz bu çalışmalarla öğrencilerimizin zihin ve gönül dünyalarının milli, manevi, ahlaki değerlerle donanmasını hedeflemiş, bu yüce değerler uğruna herşeyi göze alabilen, ilim ve irfan sahibi gençlik yetiştirilmesi için kendi üzerine düşen misyonu yerine getirmeyi amaçlamıştır."

Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Muzaffer Şahin ile bazı kurum yetkililerinin katıldığı program, Prof. Dr. Nurullah Genç'in "Arif Nihat Asya" konulu sunumuyla devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.