Erzurum

Doğu Anadolu'da kar yağışı etkisini sürdürecek

10:14 19 Ocak 2018
Doğu Anadolu'da kar yağışı etkisini sürdürecek

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı aralıklı olarak devam edecek.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bir süredir kar yağışının etkisini gösterdiği bölgede sabah saatlerinden itibaren Erzurum ve Erzincan çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren geceye kadar ise bölge genelinde aralıklı olarak karla karışık yağmur ve kar yağışı olacak.

Sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde seyredeceği bölgede rüzgar güney ve güneybatıdan orta, zaman zaman kuvvetlice esecek.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da 3, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 1, Iğdır, Ardahan ve Tunceli'de 2, Kars'ta 3 ve Ağrı'da 6 derece kaydedildi.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığının, Iğdır'da 6, Tunceli'de 4, Erzincan ve Ağrı'da 3, Erzurum'da 1, Kars'ta sıfır ve sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 1 derece olması öngörülüyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Ardahan'da 25, Ağrı'da 24, Erzurum'da 20 ve Kars'ta 10 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgedeki kar yağışı ve kuvvetlice esmesi beklenen rüzgar sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.