Erzurum

Tamir edilen bilgisayarlar karne hediyesi oldu

14:09 21 Ocak 2018
Tamir edilen bilgisayarlar karne hediyesi oldu

Erzurum'daki Palandöken Gençlik Merkezi tarafından yürütülen Tekno Dönüşüm Projesi ile kullanılmayan bilgisayarlar tamir edilerek, karne sevinci yaşayan öğrencilere hediye edildi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne bağlı Palandöken Gençlik Merkezinin başlattığı Tekno Dönüşüm Projesi kapsamında kamu kurumlarında kullanılmayan bilgisayarlar toplanıp tamir edilerek çalışır hale getirildi.

Bilgisayarlar daha sonra Palandöken ilçesindeki Dereboğazı Ortaokulu'nda dereceye giren 20 öğrenciye karne hediyesi olarak verildi. Böylece hem kullanılmayan bilgisayarların değerlendirildi hem de öğrencilerin eğitimine katkı sağlandı.

Projede öğrencilere, kodlama, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitim ile etkili sosyal medya yönetimi konularında da eğitim verileceği bildirildi.

Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tekno Dönüşüm Projesi'nin yaygınlaştırarak 81 ilde uygulanmasını arzu ettiklerini ifade ederek, "Bu proje sayesinde hem israfın önüne geçmiş olacağız hem de bilgisayarı olmayan gençlere ulaşarak onları bilgisayarlarla buluşturmalıyız. Kodlama eğitimini, erken yaşta gençlere vererek ülkemizin kalkınmasına destek olmalıyız. Bu sayede tüketen toplumdan üreten topluma geçmiş olacağız." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.