Erzurum

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

15:43 06 Şubat 2018
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Biz dünyaya her zaman 'senin teröristin, benim teröristim olmaz' mesajını veriyoruz. Terörist her yerde teröristtir. Teröristler marifetiyle masum canlara kıyılıyor. Dünyanın her yerinde teröre, teröristlere karşı ortak mücadele verilmesi gerekiyor." dedi.

Bakan Arslan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uzun yıllardır istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğini söyledi.

Ülkenin 40 yıldır terör belasıyla uğraştığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Biz dünyaya her zaman 'senin teröristin, benim teröristim olmaz' mesajını veriyoruz. Terörist her yerde teröristtir. Teröristler marifetiyle masum canlara kıyılıyor. Dünyanın her yerinde teröre, teröristlere karşı ortak mücadele verilmesi gerekiyor. Nitekim görüyoruz dün ülkemizde teröristler canlara kıydılar, bugün sınırlarımızda komşuların canlarına kıyıyorlar. O da yetmiyor, attıkları roket marifetiyle Hatay'da, Kilis'te masum insanlarımızın canlarına kastediyorlar ama bu sadece bu bölgede olmuyor, Paris'te, Londra'da, New York'ta, dünyanın başka yerlerinde oluyor. Bizim dünyadan istediğimiz teröre karşı topyekun mücadele etmek. Onun için her herkese diyoruz ki bu mücadelede ülkelerin huzuru teröristlerle sağlanamaz, tam tersine teröristlere karşı mücadele ederek sağlanır."

Arslan, terörün çeşidinin ve hangi etnik yapıda olduğunun farketmediğini belirterek, teröristlerin her yerde masum insanlara kastettiğini dile getirdi.

Teröristlere karşı mücadelelerini bugün olduğu gibi yarın da vermeye devam edeceklerini aktaran Arslan, "Memnuniyetimiz o ki 80 milyon insanımız topyekun millet olma şuuruyla bu mücadelenin niye yapıldığını biliyor ve bu mücadeleye her zaman destek veriyor. Biz de hükümet olarak her zaman bu mücadelede silahlı kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize hangi desteği vermemiz gerekiyorsa veriyoruz. Uluslararası arenada da diplomatik mücadelemizi devam ettiriyoruz, çünkü milletin kafalarını karıştırmaya çalışan, yanlış açıklamalarla farklı algılar oluşturmaya çalışan bir kesim var o kesime karşı da daha dikkatli olmamız gerekiyor." diye konuştu.

- Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı'nın sivil halka saldırı değil, sivil halkın özgürleşmesi ve korunması için yapıldığının bilinmesi ve doğru aktarılması gerektiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Geçmişte terörist başı Esed'in de dahil olmak üzere canına kastettiği masum insanların fotoğrafını, sanki bugün bunları o coğrafyada biz yapıyormuşuz gibi yaymaya, insanların kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Gerçi bizi, insanımızı, askerimizi bilen, sivillere karşı ne kadar hassas olduğumuzu zaten biliyor. Bu çukur eylemlerinde de görüldü. Bizim insanımızı, Mehmetçik'imizi tanımayan dünyadaki geri kalmış insanların da doğru bilgilendirilmesi lazım ki bu yanlış algının, oluşturulmak istenen kara propagandanın önüne geçelim. Bilinmelidir ki Mehmetçik canı pahasına hem ülkesini savunuyor, hem komşulardan kaynaklı terör olaylarını engellemek adına teröristlere karşı olağanüstü mücadele veriyor. Bu mücadelede gönül istemez ama şehitlerimiz oluyor. Dünden bugüne bu coğrafyadaki şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz."

Ziyarette, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum İl Emniyet Müdürü Ahmet Aslan, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve bazı kurum müdürleri de hazır bulundu.

Bakan Arslan, ziyaret sonrası beraberindekilerle Erzurum Orduevi'ne geçerek Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Aktepe'nin yakınlarıyla bir araya geldi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.