Erzurum

İşitme engelliler, curlingde Türkiye'yi temsil edecek

11:36 14 Şubat 2018
İşitme engelliler, curlingde Türkiye'yi temsil edecek

İLHAMİ ERKILIÇ - Türkiye Curling Federasyonu ile Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu arasında imzalanan protokol ile ilk kez İşitme Engelliler Curling Mili Takımı kurulacak.

Erzurum Curling Salonu'nda Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu ile Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu arasında İşitme Engelliler Curling Milli Takımı için protokol imzalandı.

Protokol kapsamında öncelikle Erzurum'daki İşitme Engelliler Ortaokulu ve Lisesi ile curling salonu bulunan illerden kadın ve erkek sporcular seçilecek.

Kız ve erkeklerden oluşacak curling takımlarında başarılı olanlar Türkiye'deki liglere katıldıktan sonra İşitme Engelliler Curling Milli Takımı'na seçilip olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Curling Federasyonu ile iş birliği protokolü imzaladıklarını belirterek, "Hedefimiz Kazakistan'da 2019 yılında yapılacak İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda curling branşında Türkiye'yi temsil etmek." dedi.

Kihtir, daha önce İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'na kayak ve slalom branşlarında katıldıklarını ifade ederek, "Bu branşlarda stil az olduğundan dolayı çoğaltmak istedik ve Curling Federasyonu ile protokol imzalayıp milli takım kurmaya karar verdik. İşitme Engelliler Milli Takımı'nı Curling Federasyonuyla ortaklaşa hazırlayacağız. Erzurum'da İşitme Engeliler Lisesi var ve bu spora ilgi oldukça yüksek. Okullardaki yönetici ve öğretmenlerimiz ile iş birliği yaparak takım oluşturacağız." diye konuştu.

Türkiye'de işitme engellilerde ilk kez curling branşı için milli takım oluşturacaklarını dile getiren Kihtir, şu ifadeleri kullandı:

"Erzurum'da curling branşına ilgi yüksek. İşitme engelliler curling branşı açtıktan sonra illerde İşitme Engelliler Curling Şampiyonaları düzenleyeceğiz. Milli takım seçmelerini Erzurum'da yapacağız. Bu konuda bizlere destek veren Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin'e teşekkür ediyorum. Curling sporunda işitme engelliler olarak başarı göstereceğimize inanıyorum."


- Şebin: "Her türlü destek için hazırız"


Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin de İşitme Engelliler Spor Federasyonuna teknik, malzeme ve tesis konularında her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Başkan Şebin, şöyle konuştu:

"Amaçlarımızdan birisi de 2019 yılında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi başarıyla temsil edecek milli takım sporcularını yetiştirmek. Curling branşını Türkiye ve dünyada yaygın hale getirmek için her kesimden sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Engel alanı ne olursa olsun curling sporunu yapmasını istiyoruz. Bu nedenle İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Kihtir Erzurum'a geldiler ve protokol imzaladık. Her türlü destek için hazırız."

Şebin, söz konusu milli takımın koordinatörlüğünü Curling Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Çelebi'nin yürüteceğini aktardı.

Çelebi ise milli takımı oluşturmak için altyapı çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "Erzurum'da İşitme Engelliler Lisesi ve Ortaokulu öğrencilerinden gençler taşımalı olarak haftada 4 gün curling salonunda antrenmanlara alınacak. Kız ve erkeklerden ayrı ayrı curling takımları oluşturulacak." dedi.

Söz konusu takımların kulüpleştirileceğini aktaran Çelebi sözlerini şöyle tamamladı:

"Aynı çalışmalar curling salonu bulunan diğer illerimizde de yapılacak. Daha sonra İşitme Engelliler Türkiye Curling Ligi kurulacak. Bu şekilde geniş sporcu potansiyeline sahip olduktan sonra kadın ve erkek seçmelerini yapıp milli takım oluşturacağız. İşitme Engelliler Federasyonu ile koordineli bir şekilde çalışıp dünya, Avrupa ve olimpiyatlara katılıp işitme engelli curling spor branşında inşallah başarı elde edeceğiz "

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.