Erzurum

Kalp damarı yırtılan kadın hasta bir saatte şifa buldu

15:28 15 Şubat 2018
Kalp damarı yırtılan kadın hasta bir saatte şifa buldu

Erzurum'da, kalbindeki damarı yırtılan kadın, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH), saatler süren açık ameliyat yerine bir saatlik kapalı ameliyat ile şifa buldu.

Erzurum'da yaşayan 3 çocuk annesi Hatice Gökhan (57), şiddetli göğüs ve karın ağrısı şikayetiyle dün BEAH'a başvurdu.

Hekimlerce yapılan tetkik ve kontrollerde kalp damarında yırtık olduğu anlaşılan Gökhan, Kalp ve Damar Cerrahisi Servisine yatırıldı.

Gökhan, açık ameliyatın riskli olması nedeniyle Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Ali Kaygın ve ekibince kapalı ameliyata alındı.

Bir saatlik ameliyat ile yırtık damarları tedavi tedavi edilen Gökhan'ın damarının yırtık olan bölümüne stent konuldu.

Doç. Dr. Kaygın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gökhan'ın şiddetli göğüs ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söyledi.

Gökhan'a yapılan tetkikler sonrası kalpten çıkan aort damarında boydan boya yırtık tespit edildiğini anlatan Kaygın, "Hastamızın açık ameliyatı riskli olduğu için Türkiye'de sayılı ameliyatlardan biri olan kapalı ameliyat yaparak gövdenin arka bölümünde bacakların birleştiği bel arasındaki şişkin (femoral) bölgeden 2 santim kesiyle girip yırtık olan yaklaşık 25 santimlik yere stent koyup tedavisini tamamladık. Hastamızın genel durumu bozulmadı." dedi.

Kaygın, hastanın ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Gökhan'ı 2 gün içinde taburcu etmeyi planladıklarını aktardı.

- Kapalı ameliyatlar nadir yapılıyor

Başarılı geçen ameliyatın Türkiye'de nadir yapıldığını vurgulayan Kaygın, şunları kaydetti:

"Hastamıza halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen endovasküler girişim yaptık. Normalde çok uzun ve saatler sürecek açık ameliyattan ziyade bu ameliyatla hastamız hem konforlu hem de yoğun bakım ve serviste yatış süresini kısaltan operasyon geçirdi. Kısa sürede hastamızı ameliyattan çıkardık. Kliniğimizde çalışan 8 arkadaşımıza emekleri için teşekkür ediyorum."

Kaygın, "Kliniğimizde her türlü açık kalp ve periferik damar ameliyatını başarıyla yapıyoruz. Yılda ortalama 200-300 civarında açık kalp ameliyatı gerçekleştiriyoruz." dedi.

Hasta Gökhan ise kendisini ameliyat eden Doç Dr. Kaygın ve ekibine teşekkür ederek, "Hastaneye geldiğimde anlatılmaz bir ağrım vardı, şimdi kendimi çok iyiyi hissediyorum. Hekimlerden Allah razı olsun. Sağlığıma kavuştum herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.