Erzurum

Yakutiye Belediye Başkanı Korkut:

13:06 21 Şubat 2018
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut:

Erzurum'un Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 9 yıllık hizmet sürecine ilişkin "9 yılda 90 yıla sığacak iş yaptık." dedi.

Merkez ilçe olan Yakutiye'deki bir restoranda imamlar ile kahvaltıda buluşan Korkut, görsel sunum eşliğinde görevde bulunduğu 9 yıllık süreçte yaptıkları hizmetleri anlattı.

Belediyenin maliye ve SGK borçlarını temizlediğini bildiren Korkut, 600 dönüm alanda kentsel dönüşüm projeleri, tarihi eserlerin çevresinin açılması ve insanın olduğu her alana dokunan hizmetleri yaptıklarını ifade etti.

Korkut, önemli hizmetlere imza attıklarını aktararak, şöyle devam etti:

"9 yılda 90 yıla sığacak iş yaptık. 2009 yılında 100 milyon liranın üzerinde borç stoku ve 830 personeli olan bir belediye bulmuştuk. Birleşen belediyelerin kuruldukları 1994'ten itibaren maliye ve SGK borçları sırtımızda dağ gibi duruyordu ve borçlarımız 150 milyon lirayı buluyordu. Çok şükür ödedik bitirdik. Yakutiye gibi bir belediyeye bu işler 90 yıllıktır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle 660 çalışanın kamuya gönderildiğini belirten Korkut, "Sürekli hizmet odaklı düşündük. İşe belediye hizmet binasından başladık, çalışılabilir, modern ve çağdaş iç alanlar oluşturduk. Tarihi dokuyu canlı tuttuk. Yakutiye ve Muratpaşa Kent meydanları ile Erzurum'a meydan kazandırdık. Yakutiye modern ve çağdaş hizmet sunan belediyedir." şeklinde konuştu.

Korkut, hizmetlerinde teknolojiye de önem verdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Nerede olursanız olun bir bilgisayar veya akıllı aygıtla emlak, çevre temizlik vergisi borç kontrolü yapabiliyor, vergilerinizi ödeyebiliyorsunuz, arsa değeri alabiliyor, binalar ile ilgili bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Yani çağın teknolojisine uygun akıllı bir belediye inşa ettik. Bu hizmet alanlar için çok kıymetlidir. İnsanımızın ayağının taşa değmemesi için yol, kaldırım çalışmasını rutin olarak yapıyoruz, köylerimiz de asfaltla tanıştı."

- Tarihi eserler gün yüzüne çıktı

Yakutiye Belediyesinin 4 belediyenin birleşmesiyle ağır yükler, büyük riskler ve avantajlar getiren bir yapı olduğunu söyleyen Korkut, şunları kaydetti:

"Cesaretiniz yoksa Yakutiye'nin altında boğulabilirdiniz. Eski Erzurum, gecekondu, kötü yapılaşma, hizmet götürülemeyen semtlerden oluşuyordu. Kentsel dönüşüm projelerimiz ile gidilemeyen alanlar temizlendi. Buram buram tarih kokan Yakutiye'de tarihi eserlerimizi gün yüzüne çıkardık. İlçenin viraneye dönen yüzünü yenilemek, tarihi eserleri bir bir gün yüzüne çıkarmak çok iştir. Biz de bu işleri çok şükür yapmayı başardık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.