Erzurum

Oltu'da Mehmetçiğe destek için kermes

16:15 14 Mart 2018
Oltu'da Mehmetçiğe destek için kermes

Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de görev yapan askerlere destek amacıyla kermes düzenledi.

İlçedeki Efkan Ala Kültür Evi'nde düzenlenen kermeste, okullardaki öğrenciler, ailelerinin desteğiyle hazırladıkları ürünleri satışa sundu.

Ev yapımı yemekler, hediyelik eşyalar, yöresel ürünlerin satışa sunulduğu kermesten elde edilecek gelirlerin tamamı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bağışlanacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, kermes açılışında yaptığı konuşmada, Afrin'deki Mehmetçiğe, yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla kampanyayı başlattıklarını söyledi.

Askerlerin böyle cüzi yardımlara ihtiyacının olmadığını bildiklerini ifade eden Zengin, şöyle konuştu:

"Biz sadece karınca misali niyetimizi belirtmek için böyle bir organizasyon yaptık. Mehmetçiğimizin yaptıkları yanında aciz kaldık. Mehmetçiğimizden istirhamımız, bu faaliyetimizle bir kurşun olabildiysek, o kurşunu düşmanın alnının ortasına vurmalarıdır. Orada ülkemizin güvenliği için mücadele eden askerlerimize bir nebze yardımcı olmak için böyle bir çalışma yaptık. Emeği geçen tüm milli eğitim camiasına ve Oltu halkına teşekkür ederim."

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için indirilen hatimlerin duası yapıldı.

Daha sonra İlçe Kaymakamı Şenol Turan, İlçe Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ile katılımcılar, kurdele keserek kermesin açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.