Erzurum

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki

16:21 26 Mart 2018
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, "Burayı satmak böbreği satıp sonunda da diyalize mahkum olmak demek oluyor. Bizim en önemli gündem maddemiz Erzurumlular olarak şeker fabrikamıza sahip çıkmaktır." dedi.

Aydın, Türkiye genelinde 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi ilanına karşı çıkılmasına yönelik partililer ve Şeker-İş Sendikası üyeleriyle Erzurum Şeker Fabrikası önünde basın açıklaması yaptı.

Şeker fabrikalarının üretim tesisi olduğunu ve istihdam sağladığını ifade eden Aydın, "Şeker fabrikası Erzurum'da 50-60 bin insanı etkiliyor. Burada çalışan 400 insanımızın aldığı maaşlar uzay çöplüğüne gitmiyor, buradaki esnafın cebinde kalıyor. Burayı satmak böbreği satıp sonunda da diyalize mahkum olmak demek oluyor. Bizim en önemli gündem maddemiz Erzurumlular olarak şeker fabrikamıza sahip çıkmaktır." diye konuştu.

Aydın, istihdam ve üretim kapasitesinin artışına göre özelleştirmenin yapılabileceğini öne sürerek, şunları söyledi:

"Bu çerçevede buranın yüzde 50'si devlette geri kalanı ise işçilerde kalır. İdaresini de Erzurum'da Tarım Kredi Kooperatifine bırakırız. Her şeyden önce Erzurum'daki yetkililer tarafından bu işin sahiplenmesi konusunda bir yol alınmış olur. Erzurumlu'nun bu işe madden ve ruhen sahip çıkması şehrine sahip çıkması demektir. Aksi durumda bu fabrikaların özelleşmesi mutlak şekilde şehirlerimize ihanettir."

Türkiye'nin her alanda güçlü olmaya ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizin her açıdan güçlü olmaya birliğini muhafaza etmeye ihtiyacı var. Eğer biz dış politikada güçlü olmak istiyorsak ekonomik olarak güçlü olmak zorundayız. Bunun aksinde hiç bir ülke dış politikada istediğini yapamaz ve başkasının tesiri altında kalır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.