Erzurum

Kaçak göçmenleri taşıyan kamyonun devrildiği kaza

12:00 19 Nisan 2018
Kaçak göçmenleri taşıyan kamyonun devrildiği kaza

Erzurum'un Horasan ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu meydana gelen kazada iki kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan 4'ü ağır 133 kişi hastanelere kaldırıldı.

Sabah saatlerinde, Erzurum-Ağrı karayoluna bağlanan bir köy yolunun girişinde, A.P'nin kullandığı ve çok sayıda kaçak göçmeni taşıyan ve üzeri brandayla kapatılan 04 AF 996 plakalı kamyon, yol kenarındaki toprak bölüme çarpıp devrildi.

Çoğunluğu Afganistan uyruklu, kaçak olarak yurda girenlerden iki kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 133 kişi yaralandı. Ölenlerin Afganistan uyruklu olduğu belirtildi.

Aralarında kadınlar ve çocukların da olduğu yaralılar, kaza yerine gönderilen jandarma, sağlık görevlileri ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince Erzurum kent merkezi ile Horasan ve Pasinler ilçelerinde bulunan hastanelere kaldırıldı.

Durumu ağır olan bir yaralı kaza yerinden ambulans helikopterle Erzurum'daki hastaneye sevk edildi.

Çoğu vücudunun çeşitli yerlerinde sıyrıklar olan ya da kamyondan savruldukları için travma oluşan kaçak göçmenlerin kamyonun devrilmesiyle çevreye savrulduğu belirtildi.

- Kamyon sürücüsü kaçarken yakalandı

Kazanın ardından kaçan sürücü A.P, jandarma ekiplerince yaklaşık iki kilometre uzaklıkta yakalandı.

Zanlı, jandarma ekiplerince getirildiği Horasan Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolü sonrası gözaltına alındı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kazayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi yönünden gelen aracın Ağrı-Erzurum sınırındaki Erzurum'un Horasan ilçesinde devrildiğini anımsattı.

- "Bu olay daha çok tedbir almamız gerektiğini gösterdi"

Kazada yaralanan 4 kişinin sağlık durumunun ciddi olduğunu, diğer yaralıların genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve çoğunluğunun ayakta tedavi gördüğünü anlatan şunları aktardı:

"Bu kişilerin hepsi şu anda misafirimiz. Bu işi yapan şoför şu anda yakalandı. Trafik normal akışına devam ediyor. Göçmen kaçakçılığı sorunu 3-4 aydır önemli bir problem. Bunun için İçişleri Bakanlığı olarak da önemli çalışmalar yapıldı. Son olay hepimizi üzdü, keşke olmasaydı. Fakat bu olay daha çok tedbir almamız gerektiğini bize gösterdi"

Kazaya karışan kamyonda 135 kaçak göçmenin olduğu ve olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.