Erzurum

Doğu Anadolu'da baharda kar yağışı

10:50 21 Nisan 2018
Doğu Anadolu'da baharda kar yağışı

Doğu Anadolu'da ilkbaharda Kars, Erzurum ve Ardahan'da etkili olan kar yağışı, güzel manzaralar oluşturdu.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar sebebiyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 5 santimetre, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde ise 10 santimetreye ulaştı.

İlçe merkezini beyaza bürüyen kar yüzünden bina çatıları, çocuk oyun parkları karla kaplandı.

Kar dolayısıyla sarıçam ormanları, ağaçlar ve çayırlık alanlarda baharı müjdeleyen sarıçiçekler, karla kaplanınca doyumsuz manzaralar ortaya çıktı.

Angıtlar başta olmak üzere yabani kuşlarının karla kaplı meralarda yiyecek araması da görsel şölen oluşturdu.

Sarıkamış'taki turizm işletmecilerinden Kürşad Gemalmaz, AA muhabirine, havanın soğumasıyla gece lapa lapa kar yağışı başladığını belirterek, "Sarıkamış'a kar zaten yakışıyor. Sarıkamış'ın yazı da kışı da çok güzel. Karla çok güzel manzaralar oluştu. Büyükşehirlerde bulunanlar buraya gelebilir." dedi.

Sürücülerden Adem Çıtrak da gece yağmur sonrası kar yağışı başladığını, nisan ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen kar yağmasına şaşırdığını ifade etti.

- Ardahan

Ardahan'da da dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan soğuk hava, gece kar yağışına neden oldu.

Kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüyen kar, Kısır Dağı'nı beyaz örtü ile kapladı.

Günün ağarmasıyla eriyen kar vatandaşların ilgisini çekti.

- Erzurum

Erzurum'da da akşam saatlerinde başlayıp aralıklarla gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sabah saatlerine kadar sürdü.

Zaman zaman karla karışık yağmur şeklinde yağan kar, araçların üzerini beyaza bürüdü.

Gün ağardığında karla karşılaşan bazı vatandaşlar araçlarının üzerindeki karı temizlemeye çalıştı.

Kar, cadde ve sokakları beyaza bürümediği için ulaşımda da herhangi bir sorun yaşanmadı.

- Doğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak bekleniyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yağışlı, yağışların ise Erzurum, Kars ve Ağrı çevrelerinde öğlene kadar karlı, zamanla bölge genelinde yağmur ve sağanak şeklinde geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ila 6 derecenin altında seyretmesi beklenen bölgede, rüzgarın batı ve kuzey batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli'de 8, Erzincan'da 7, Iğdır'da 6, Ağrı ve Ardahan'da 1, Kars ve Erzurum'da 0 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığının ise Tunceli'de 22, Iğdır'da 14, Erzincan'da 12, Erzurum Kars ve Ağrı'da 10, Ardahan'da 7 derece olacağı öngörülüyor.

Yetkililer, özellikle gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, meyve ve sebzelerde soğuk zararları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.