Erzurum

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

13:21 22 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

Azizoğlu, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, korunması ve yaşatılması için de Türk milletine emanet ettiği, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temel taşını oluşturan ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 98. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hep birlikte kıvançla ve coşkuyla kenetlenerek kutlanıldığını belirtti.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşuna giden yolda, Atatürk'ün Samsun'a çıkarak, kurtuluş meşalesini ateşlemesiyle başlayan ve 23 Nisan 1920'de TBMM'nin toplanmasıyla devam eden sürecin, Türk milletinin tüm bireylerinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri bulunduğunu bildiren Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü bu süreç Kurtuluş Savaşımızın, zafere ulaşması ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla neticelenmiştir. Geleceğimizin güvencesi ve yarınımızın büyükleri olacak çocuklarımız, sevgi dolu yürekleriyle hoşgörünün, iyi niyetin ve barışın temelini oluşturacaklardır. UNESCO'nun 1979'u Dünya Çocuk yılı olarak ilan etmesiyle, 39 yıldan beri bu bayram ülkemizde dünya çocuklarıyla bir arada büyük bir coşku ve heyecanla kutlanmaktadır. Bu anlamlı ve coşkulu gün nedeniyle, bizlere bu günleri armağan eden, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnetle ve şükranla anıyorum.
Bu vesileyle, geleceğimizin güvencesi ve emanetçisi olan çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.