Erzurum

Oltu'da Siyer-i Nebi ödül töreni

17:13 30 Nisan 2018
Oltu'da Siyer-i Nebi ödül töreni

Erzurum'un Oltu ilçesinde Birlik Beraberlik Vakfı tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi yarışması kapsamında ödül töreni gerçekleştirildi.

Birlik Beraberlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Efkan Ala Kültür Evi'ndeki törende yaptığı konuşmada, yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Ailelere teşekkür eden Ağırman, "Bu çocukları çalıştıran, bu yola sevk eden anne ve babaları ile öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu etkinlik önümüzdeki sene de devam edecek. Allah nasip ederse şimdiden çocuklarımızı hazırlayın." dedi.

Emekli Müftü Mustafa Polat ise okullarda Kuran-ı Kerim, siyer ve fıkıh derslerinin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu dersler okullarda seçmeli dersler olarak okutuluyor. İnşallah ileride zorunlu dersler olacak. Müslümanlar çok çalışmalı, yan gelip yatarsan 1918 yılları geri gelecektir. Müslüman gecesini gündüzüne katacak çok çalışacaktır." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Siyer-i Nebi yarışmasında ödül alan ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 74 öğrenci altınla ödüllendirildi.

Programa, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan, AK Parti İlçe Başkanı Efdal Gülcü, Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Gülcü, Oltu Meslek Yüksekokulu Müdürü Cavit Yeşilyurt ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.