Erzurum

Yabancı öğrenciler çuval ve halat çekme yarışında eğlendi

15:19 09 Mayıs 2018
Yabancı öğrenciler çuval ve halat çekme yarışında eğlendi

Erzurum'da öğrenim gören 13 ülkeden üniversite öğrencisi, Geleneksel Türk Spor Oyunları etkinliğinde bir araya gelerek çuval ve halat çekme yarışı yaptı.

Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversitesilerinde öğrenim gören Gine, Filistin, Suriye, Irak, İran, Özbekistan, Madagaskar, Myanmar, Moritanya, Yemen, Afganistan, Zambiya ve Mısır'dan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Koşabiliyorken Koş" projesi kapsamında, Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Hüseyin Öz'ün organize ettiği "Geleneksel Türk Spor Oyunları" etkinliğinde buluştu.

Kazım Karabekir Stadı'nda düzenlenen etkinlikte yabancı öğrenciler, çuval ve halat çekme yarışları yaparak gönüllerince eğlendi.

Yabancı öğrencilerin düşe kalka yaptığı çuval yarışı renkli görüntülere sahne olurken, müsabaka sonunda tüm sporculara madalya ve katılım belgesi verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, yabancı ülkelerden gençleri Erzurum'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Etkinliğe katkısından dolayı Öz'e teşekkür eden Taşkesenligil, "Burada hedef koşabiliyorken koşmak. Herkes için spor yapmak, bunun için çok güzel bir etkinlik oldu. Tesislerimizde yabancı öğrencileri ağırlamaktan ve onların tesislerimizden faydalanmalarını sağlamaktan dolayı mutluyuz. Dillerimiz farklı olsa da gönüllerimiz bir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.