Erzurum

“Türkiye Ortadoğu’da birilerinin oyununu bozuyor”

17:10 31 Mayıs 2018
“Türkiye Ortadoğu’da birilerinin oyununu bozuyor”

Burada bir açıklama yapan Akdağ, AK Parti, MHP ve BBP'nin seçimde birlikte hareket etmelerinin bir anlamı olduğunu belirterek, Saadet Partisi'nin de bu birliktelik içinde yer almasını beklediklerini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Ortadoğu coğrafyasındaki birçok ülke kendisini süper güçlere, güçlü ve zengin ülkelere mecbur hissediyor. Yani onların mandası olmuş değiller ama aslında yöneticilerinin zihninde biraz buna benzer bir durum hakim. Bunu biz kabullenmiyoruz." dedi.

Akdağ, beraberinde AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve partililer ile Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanlığını ziyaret etti.

Akdağ, "Ama Saadet Parti'li yöneticiler farklı bir hava içerisine girdiler." diye konuştu.

Kendilerini bu noktaya getiren sürecin 15 Temmuz ve Yenikapı Mitingi olduğunu anlatan Akdağ, şunları söyledi:

"15 Temmuz Türkiye'yi ve diğer Müslüman ülkeleri ilgilendiren bir konuydu. Bunun bir devamı Kudüs ve Filistin’i ilgilendiren bir hadise de yaşadık. Orada da AK Parti, BBP ve MHP vardı bu meselelere hassas olma noktasında. Tabii ki ülkede mümkün olduğunca kutuplaşma olmaması esas olmalıdır. Ancak şunu görüyoruz ki zamanında HDP’nin başlattığı 'Seni başkan yaptırmayacağız' faaliyeti vardı. Bu çok enteresan bir yaklaşım. Yani kendi tezini öne sürmek yerine seni yaptırmayacağız tezi. Bugün aynı tezin Cumhur İttifakı'na karşı kurulan ittifak tarafından kullanıldığını görüyoruz. Yani sen olma tamam. Siyasetin bu şekilde yapılmasını birçok yanlış buluyoruz. Bu 15 Temmuz ruhu, Yenikapı ruhu, Filistin’e karşı gösterdiğimiz ortak ruh bize milli ve yerli bir duruş yapmak zorunda olduğumuzu gösteriyor. Çünkü Türkiye'nin güçlü olmasını gerçekten istemeyenler var. Türkiye Ortadoğu'da birilerinin oyununu bozuyor."

Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ortadoğu coğrafyasındaki birçok ülke kendisini süper güçlere, güçlü ve zengin ülkelere mecbur hissediyor. Yani onların mandası olmuş değiller ama aslında yöneticilerinin zihninde biraz buna benzer bir durum hakim. Bunu biz kabullenmiyoruz. Türk milletinin yapabileceği bir şey değil. Bunu kabullenmek demek işte o PKK zulmüne razı olmak, Türkiye’nin kalkınmasının küçük bir ilerlemeyle devam etmesine razı olmak, huzurun ve refahın, gençlerimize işin aşın Türkiye’de yeterince gerçekleştirilememesi demek. Dolayısıyla bu ittifakın büyük bir anlamı var. Biz burada milli ve yerli bir duruş sergiliyoruz. Bu duruşu sergileyemeyenlerin ya da niyeti olmayanların, ‘Biz seni başkan yaptırmayacağız da gerisi ne olursa olsun’ düşüncesine hep birlikte karşı duruyoruz. İnşallah Meclis'te de iyi bir Meclis aritmetiği gerçekleşecektir."

BBP İl Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Faruk Şahin de Akdağ'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Bir ülkemiz var, buna hep beraber sahip olmak zorundayız." dedi.

Şahin, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Sağcısının solcusunun, Alevi'sinin Sunni'sinin, Kürt'ünün Türkmen’inin ve Laz’ının bir arada yaşadığı bir ülke hayal ediyorum." şeklindeki sözlerini anımsatarak, "Biz onu defalarca dinlerken bugünlere bize ışık olması açısından çok büyük hedef gösterdiği kanaatini taşıyoruz. Bizim hayalimiz ülkede herkesin birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe güzel bakmasını sağlayacak bir atmosferin oluşmasıdır. Şimdi iki kutuplu seçim atmosferi oluştu. Bu atmosfer inşallah ülkemizi iyi noktalara taşır ama bu kutupların sonrasında da birbirini öteleyen bir yapıdan ziyade, birbirlerinin eksikliklerini tamamlayan bir muhalefet ve iktidar anlayışının oluşmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.