Erzurum

Okullarda karne heyecanı

13:48 08 Haziran 2018
Okullarda karne heyecanı

2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Erzurum, Tunceli, Erzincan ve Ağrı'da öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Erzurum'da Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulunda düzenlenen programa, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, öğretmenler, veli ve öğrenciler katıldı.

Azizoğlu, törende yaptığı konuşmada, 9 aylık yoğun bir eğitimin ardından öğrenciler için tatilin başladığını belirterek şöyle devam etti:

"Erzurum'da 160 bin öğrencimiz tatile çıkıyor. Yorucu bir eğitimin ardından çocuklarımızı yazın tatil yaparak bu yorgunluklarını geçirecekler. Eylül ortalarına doğru da yeniden eğitim öğretim yılına başlayacaklar. Çocuklarımız geleceğin yarının büyükleri olarak bizim bugün işgal ettiğimiz yerleri alacaklar. Bizim yapamadıklarımızı onlar yapacaklar. Bu güzel ülkeyi muhasır medeniyet seviyesini onlar çıkaracaklar."

Kentte eğitimde fiziki mekan yetersizliğine değinen Azizoğlu, "Hem belediyelerimiz hem okullarımız hem mahalli idari kuruluşlarımız hem de Milli Eğitim Bakanlığımızın ilgili makamlarının Erzurum'a gösterdiği ilgi alakayla Erzurum 2019 yılında tekli eğitime geçecek şekilde hazırlıklar yapıyoruz. İnşa edilen okullarımız da peyderpey açılıyor." dedi.

Konuşmaların ardından, okul öğrencileri halk oyunları ve tiyatro gösterileri sundu.

Program, karne dağıtımının ardından sona erdi.

- Erzincan

Erzincan'da da 270 okulda 3 bin 435 öğretmenin eğitim verdiği 41 bin 794 öğrenci karne aldı.

Eğitim öğretim yılının sona ermesi sebebiyle Erzincan Valisi Ali Arslantaş, eşi Hatice Arslantaş, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, eşi Berna Şensoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu, eşi Sibel Aksoylu, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Demirkent Belde Belediye Başkanı Hakan Ördek, Terzibaba İmam Hatip Ortaokulu ile Yavuz Selim Anaokulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Okula gelişinde öğrencilerin çiçeklerle karşıladığı Arslantaş ve protokoldekiler, öğrencilere karne dağıtıp sohbet etti.

Arslantaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017-2018 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamlamanın gururu içinde olduklarını ifade ederek velilere çocuklarını başka çocuklarla kıyaslamamaları uyarısında bulundu.

- Tunceli

Tunceli'de de 9 bin 765 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi sebebiyle Tunceli'de Şehit Nurgül-Bayram Aladağ İlkokulunda program düzenlendi.

Programa katılan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini ve çeşitli hediyeler verdi.

Öğrencilere tatilde bol bol dinlenmelerini ve iyi vakit geçirmelerini tavsiye eden Sonel, "Tatil demek dinlenmek demek ama her gün düzenli olarak kitap okumanızı size öneriyorum. Kitaplar sizlerin en iyi dostunuzdur. Her fırsatta kitap okuyarak kendinizi geleceğe daha güzel şekilde hazırlayabilirsiniz." dedi.

Sonel, öğretmenler, okul idarecileri ve velilere katkılarından dolayı teşekkürler etti.

- Ağrı

Ağrı'da ise 159 bin 563 öğrenci karnelerini aldı. Murat Kız Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenlenen törende, Ağrı Valisi Süleyman Elban, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan ile öğrencilere karne dağıttı.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Elban, tatilde kitap okumalarını istedi.

Karne dağıtım töreni sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Turan, "KODLAĞRI" projesine verdiği katkı ve desteklerden dolayı Vali Elban'a Ayetel Kürsi tablosu taktim etti.

Törene, Ağrı Vali Yardımcısı Onur Kökçü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, Şube Müdürü Selahattin Bilgiç, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Doğubayazıt ilçesinde de Said-i Nursi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri karnelerini aldı.

Öğrencilere, karnelerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim de armağan edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.