Erzurum

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yedi ilde yeni eğitim öğretim yılı başladı

14:08 17 Eylül 2018
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yedi ilde yeni eğitim öğretim yılı başladı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yedi ilde 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 523 bin 358 öğrenci dersbaşı yaptı.

Okul öncesi, ortaokul ve lise öğrencilerinin yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla bölgedeki illerde törenler düzenlendi.

Erzurum'daki öğrenciler için Palandöken ilçesindeki Polis Amca İlkokulu'nda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, okul öğrencilerince halk oyunları ile müzik ve şiir dinletisi sunuldu.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada 2018-2019 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, kentte bu dönemde 9 bin 598 öğretmenle 178 bin 860 öğrencinin dersbaşı yaptığını kaydetti.

Bu yıl kentte çok fazla öğretmen açığı olmadığını aktaran Azizoğlu, "Erzurum'da ikili eğitim yapan toplamda 150 okulumuz vardı. Son 2 yıl içinde ilgili bakanlıklar, hayırseverler ve başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerimizle 52 okulu tamamladık. Şu anda 88 okulumuzun inşaatı devam ediyor. Devam eden ve bitecek okullarımıza 550 milyonluk harcama yapmışız. Bitecek okullarla Erzurum'da ikili eğitim tamamen ortadan kalkmış olacak." dedi.

Azizoğlu, kentteki eski okulları da yenileyip modern hale getirmek istediklerini ifade ederek, hayırsever vatandaşlar ve Erzurumlu iş adamlarından bu konuda destek istedi.

Ülkenin geleceğine ışık tutacak mümtaz şahsiyetlerin Erzurum'dan yetişeceğini söyleyen Azizoğlu, eski başbakanlardan Adnan Menderes'i ölümünün yıl dönümünde rahmetle andıklarını dile getirdi.

Azizoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstiyoruz ki bugün yetişen gençlerimiz demokrasiyi bir daha sekteye uğratmayacak ruhla ve demokrasi bilinciyle yetişsin. Bunu yetiştirecekler ise öğretmenlerimizdir. Okullarımızda 2 yıl önce başlattığımız öğrencilerin öğretmenleriyle bir saat kitap okuma etkinliği aynı şekilde devam edecek. Bu şekilde okuma ve öğrenme alışkanlığımız olursa başarı kaçınılmazdır."

Azizoğlu, bazı öğretmenlerin yer değişmesiyle ilgili gelen talepleri önceki yıllarda kabul etmedikleri gibi bu yıl da kabul etmeyeceğini vurgulayarak, "Bu sene hiç tatil yapmayacağız ve hep ders çalışacağız. Erzurum'dan çok güzel eserler yetiştireceğiz. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum." diye konuştu.

Tören, Vali Azizoğlu ve beraberindeki Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz'un ders zilini çalıp öğrencileri okula davet etmesiyle sona erdi.

- Ağrı

Ağrı'da yaklaşık 160 bin öğrenci için 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Yeni eğitim öğretim yılına girilen Ağrı'da, öğrenciler kadar veliler de heyecanlı bir gün geçirdi.

Yeni eğitim öğretim dönemi için Hürriyet İlkokulu'nda düzenlenen programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, eğitim ve öğretim yılının veliler, öğretmenler, idareciler ve öğrenciler için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin en büyük amacının insan yetiştirmek olduğunu ifade eden Turan, "Yetiştirdiğimiz insanların devletimizin geleceğini kurtarmasını amaçlıyoruz. Öğretmen, veli ve milli eğitim olarak el ele verip çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Sizler bu memleketin gelecekteki doktor, mühendis, hakim, savcı, avukat, teknoloji üreten insanları olacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada en üst seviyeye çıkaracak yeni nesiller sizler olacaksınız inşallah." diye konuştu.

Öğrenciler ile velilere de bu anlamda büyük görev düştüğünün altını çizen Turan, özellikle velilerin bu konularda ilgisiz olmamalarını istedi.

- Ardahan

Ardahan'da, Merkez 23 Şubat İlk Okulu'nda 2018-2019 eğitim öğretim yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, kentin eğitimde başarı gösteren illerden biri olduğunu söyledi.

Özelilikle altyapıda son derece önemli bir noktada olduklarını dile getiren Bilmez, "Elhamdülillah bütün okullarımızda tekli eğitim verilmekte. Öğrenci ortalamamız sınıflarda 15'in altında. Lise geçiş sınavlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarımız var." dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Akın Koç da yeni döneme başlayan 19 bin 20 öğrenci ve bin 200 öğretmene başarı diledi.

Okula yeni başlayan öğrencilere arkadaşlarının çiçek vermesiyle devam eden tören, öğrencilerin çeşitli gösterileriyle sona erdi.

Törene Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

- Iğdır

Iğdır'da, 2018-2019 eğitim öğretim yılı dolayısıyla 49 bin 500 öğrenci ile 2 bin 850 öğretmen dersbaşı yaptı.

Yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle Fatih İlkokulu'nda düzenlenen törene Iğdır Valisi Enver Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Budanur, protokol üyeleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve konuşmalarla sona erdi.

- Erzincan

Kentte yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle Zeynep Mustafa Han İlkokulu'nda tören yapıldı.

Törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Ak Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu, halk oyunları gösterisinin sahnelendiği törende, 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.

Törende konuşan Vali Arslantaş, yeni eğitim ve öğretim yılının herkes için hayırlı olmasını dileyerek, "Bütün arzu ve çabamız siz gençlerimizin istikbale tam bir güvenle bakmanızdır. Sizin için yapmayacağımız fedakarlık yoktur. Buna karşılık sizlerden tek ricam eğitim ve öğretim yılınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz ve başarıdan başarıya koşmanızdır." dedi.

AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman ise "15 yıldır Türkiye bugünü ve yarını inşa etmenin çabasıyla eğitim konusunda önemli gelişmeler kaydetti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'mizin en öncelikli konularından biri yine eğitim. Büyük Türkiye hedefimize büyük düşünmeyi becerebilen nesillerle ulaşabiliriz." ifadelerini kullandı.

Vali Arslantaş, Karaman ve Gün daha sonra ilk ders zilini çalarak öğrencileri sınıflarında ziyaret edip başarılar diledi.

Kentte 40 bin 97 öğrencinin dersbaşı yaptığı eğitim yılında, 3 bin 370 öğretmen görev alacak.

2018-2019 eğitim öğretim yılında Tunceli'de 9 bin 667 öğrenci ve 877 öğretmen, Kars'ta ise 66 bin 214 öğrenci ve 3 bin 713 öğretmen için ders zili çaldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.