Erzurum

Vali Azizoğlu şehitlik çalışmalarını inceledi

14:15 25 Eylül 2018
Vali Azizoğlu şehitlik çalışmalarını inceledi

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun 1. Dünya Savaşı sırasında Erzurum'da şehit düşen Osmanlı askerleri için yaptırılan Kargapazar Şehitliğindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Kargapazar Dağı'nda bulunan şehitliği ziyaretinde Vali Azizoğlu'na 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz eşlik etti.

Eksiklerin bir an önce giderilmesi yönünde talimat veren Vali Azizoğlu, şehitlikte yatan askerlerin dünyada eşine az rastlanır bir destan yazdığını söyledi.

Azizoğlu, şehitlikteki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kargapazar şehitlerimiz, ordusunu imhadan kurtarmak için şehit olacağını bilerek savaşa giden kahramanların adıdır. Onlar şehit düşerken 3. Ordu askerlerinin güvenli bir şekilde geri çekilmesi için gerekli zamanı sağlamış ve neredeyse tamamı burada şehit düşmüştür." dedi.

Yapımı devam eden şehitliğe valilik olarak destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Azizoğlu, "Şehitliğimizi ihya çalışmalarımız devam ediyor. Gençlerimize ecdadımızın yaptığı kahramanlığı göstermenin en etkili yolu şehitlerimizin bu topraklara bedenleri ile attıkları ve perçin niteliğindeki mezarlarını onlara göstermek istiyoruz. Bu şanlı ecdat için ne yapsak borcumuzu ödemeyiz ama yapımında sona yaklaştığımız şehitliğimiz tamamlandığında kahramanlarımıza yakışır bir mekan haline getireceğiz." diye konuştu.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.