Erzurum

Tarihi evler restore ediliyor

12:03 08 Ekim 2018
Tarihi evler restore ediliyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, "Kültür Yolu Projesi" kapsamında kentte Erzurum Evleri olarak tabir edilen 17 evi restore ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalarda 22 parselde bulunan 17 tarihi evin mimari dokusuna uygun olarak restore ettirildiği bildirildi.

Açıklamada, proje kapsamında özellikle kale çevresinde Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca tescil edilen tarihi binaların onarımı sonrası tarihi mekanların sosyal amaçlı kullanılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Ekiplerimiz söz konusu çalışmaları büyük bir titizle yürütüyor. Erzurum evlerinin orijinal özellerine uygun olmayan ekler, duvarlar, sıva ve çatılar kaldırılarak tarihi dokusu ortaya çıkarılıyor." dedi.

Söz konusu çalışmalar yapıldıktan sonra uygun malzemelerle çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Sekmen, "Yıkılmış duvarlar orijinal olarak örülüyor. Yapıda özgün durumunu koruyamayan taş ve ahşaplar kaldırılarak yapılarda ilk günkü haline dönüştürülüyor. Restorasyon sonrasında binalara Erzurum evlerinin genel özelliklerini taşıyan tandır başları, kırlangıç tavan, kemerli ocak başı ve kahve ocakları konulacak." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.