Erzurum

Erzurum'da hırsızlık operasyonları

21:02 19 Ekim 2018
Erzurum'da hırsızlık operasyonları

Erzurum'da, iki farklı hırsızlık operasyonuyla ilgili bir kişi tutuklandı, suça süreklenen çocuk hakkında hırsızlık suçundan işlem yapıldı, iki kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, keresteciler sitesinde bulunan depodan demir çelik pano, iki adet demir kapı ve korkulukları, 40-50 adet demir su borusu, alüminyum plakalar ve bir ton civarında inşaat demiri çalındığı ifade edildi.

Konuyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğince yapılan çalışmalar sonucunda olayı 2 kişinin gerçekleştirdiğinin tespit edildiğinin aktarıldığı açıklamada, bahse konu çalıntı malzemelerin Hurdacılar Sitesinde D.Ç. ve E.Ç'ye satıldığı kaydedildi.

Açıklamada, hırsızlığa konu malzemelerin bir kısmının D.Ç'ye ait iş yerinde bulunduğu, muhafaza altına alındığı ve toplamda 3 bin 910 kilogram malzemenin takdir kıymeti yapılarak mal sahibine teslim edildiği kaydedildi.

D.Ç. ile E.Ç'ye "suç eşyasını satın almak"tan dolayı işlem yapıldığının bildirildiği açıklamada, şüpheli şahıslardan birinin yakalandıktan sonra tutuklandığı, diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

- Camilerden musluk ve batarya çalan şahıs aranıyor

Açıklamada, kentteki diğer hırsızlık olayı ile ilgili olarak ise son 15 gün içerisinde 6 camiden musluk ve batarya çalındığı aktarıldı.

Çalışmalar sonucu şüphelilerin A.S.Ç. ve E.B. olduğunun anlatıldığı açıklamada, yakalanan A.S.Ç'nin çaldıkları musluk ve bataryaları tanımadıkları seyyar hurdacıya 60 lira karşılığında sattıklarını söylediği kaydedildi.

Suça süreklenen çocuk A.S.Ç'ye 6 ayrı hırsızlık suçundan işlem yapıldığı, E.B'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.