Erzurum

Rektör Çomaklı akademisyenlerle buluştu

16:27 03 Kasım 2018
Rektör Çomaklı akademisyenlerle buluştu

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitenin Güzel Sanatlar, Turizm ve İletişim fakültelerinde görevli akademisyenlerle bir araya geldi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ömer Çomaklı, üniversitenin "Yeni Nesil Üniversite" vizyonu kapsamında Güzel Sanatlar, Turizm ve İletişim fakültelerinde görevli akademisyenlerle buluştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çomaklı, Atatürk Üniversitesi ailesinin birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ederek başarısını sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.

Teknolojik gelişimlerin ilk olarak sosyal bilimlerden geçtiğini aktaran Çomaklı, özgün bir sosyal bilim anlayışının toplum için hayati bir önem taşıdığını vurguladı.

Çomaklı, sosyal bilimcilerin üretim, kalkınma ve medeniyet inşasında büyük rolü olduğunu hatırlatarak, "Kendi toplumunu ve şartlarını çok iyi tanıyan sosyal bilimciler, ülkemiz ve bilim dünyası için oldukça kıymetlidir. Öğrencilere verilen eğitim doğrultusunda sorunlara çözüm üretebilme, alanında rekabet edebilecek bilgi ve donanıma sahip, milli ve manevi değerleri önemseyen, yenilikçi ve donanımlı birey olmalarını hedefliyoruz." ifadelerin kullandı.

Akademisyenlere önemli görevlerin düştüğünü kaydeden Çomaklı, üniversitenin Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında çehresinin değişeceğini de kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.