Erzurum

İranlılar Erzurum’a akın edecek!

11:58 11 Ocak 2019 1 Yorum Var
İranlılar Erzurum’a  akın edecek!

19 -24 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Doğu Anadolu Alışveriş Festivali (DAF) için hazırlıklar devam ediyor. AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu himayelerinde oluşturulan heyet, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ziyaret ederek destek istediler.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Doğu Anadolu Alışveriş Festivali (DAF) için Erzurum’da adeta seferberlik ilan edildi. Turizmim canlanması, özellikle komşu ülkeler ile ticaretin artırılması için çaba sarf eden AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun girişimleri ile geçen yıl ilki düzenlenen festival için bu yıl kapsamlı bir organizasyon komitesi oluşturuldu.

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği ve MNG Alışveriş Merkezi ile birlikte bu yıl Cumhuriyet Caddesi ile Taşmağazalar esnaf temsilcileri, organizasyon komitesinde yer aldı.

Hedef turizmin canlandırılması

Şehrin dinamiklerinin bir araya gelerek düzenlediği Doğu Anadolu Alışveriş Festivali’nde amaç özellikle komşu ülkeleri de kapsayacak organizasyonlar yaparak şehrin ticaret ve turizmini canlandırmak. Bu amaç doğrultusunda AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu himayelerinde; Ticaret İl Müdürü Muhammet Güneş, Ticaret Sanayi Odası’nı temsilen Vakur Alemdar, Erzurum Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, MNG Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Aydoğan Süer ile Taşmağazalar ve Cumhuriyet Caddesi esnaf temsilcileri Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ziyaret ederek destek istediler.

Taşkesenlioğlu destek istedi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a projenin detaylarını anlatan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, “ Erzurum’un kış turizminde potansiyeli dünya çapında bilinen bir gerçek.  Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat destek verdiği 2011 Kış Oyunları sayesinde bu ününü uluslararası camiaya duyurdu. Palandöken’in bu anlamda büyük bir potansiyeli var. Ancak biz bu potansiyeli şehir ile entegre etme gayreti içindeyiz.  Hedefimizde özellikle Mart ayı içinde Nevruz Bayramı tatili dolayısı ile ülkemizi tercih eden İran pazarı var.  Komşu ülkeler Gürcistan, Nahçivan, Azerbaycan ile birlikte İranlıların şehrimizde alışveriş yapmaları için bu gibi organizasyonlar çok önemli. Ekonominin canlanması, turizmin kalkınması için bu şart” dedi.

Taşkesenlioğlu, projenin detaylarını aktardığı Bakan Pekcan’dan tanıtım ve organizasyon için destek istedi.

İlki çok başarılı geçti

Geçen yıl ilki yapılan Doğu Anadolu Alışveriş Festivali’nde Erzurum komşu iller ile birlikte 600 bine yakın İranlı misafiri konuk etti.  Şehir genelinde yüzde 70’lere varan indirimler, ikramlar, sıra geceleri ile birlikte kent merkezinde sıcak bir ilgiyle karşılanan İranlılar, Erzurum’dan hoş anılar ile ayrıldılar.

MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Aydoğan Süer, amaçlarının şehri uluslararası boyutta tanıtmak ve turizm potansiyelini yükseltmek olduğunu söyledi. Bu kapsamda geçen yıl düzenlenen alışveriş festivalinin verimli olduğunu hatırlatan Süer, “Doğu Anadolu Alışveriş Festivali’nde, 160 seçkin markanın sürpriz hediye ve promosyonlarının yanı sıra başta Sunucu Okan Karacan olmak üzere şehre gelen İranlı sanatçılar ve renkli etkinlikler beğeni topladı. Yöresel el sanatları ve lezzetlerin tanıtımı için esnafa da AVM’de geniş bir açık alan ayırdık. Komşu şehirler ile İranlı turistleri neşeli bir festival ortamında buluşturduk. Festival boyunca Erzurum’a gelen binlerce misafirimiz hem alışveriş yaptı hem de eğlendi. Bu yılki festival daha kapsamlı olacak, bu amaçla valilik, belediye ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden organizasyon kurulu oluşturuldu ” dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Salih Amel 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler yetiyor kardeşim başka turist istemiyoruz.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • tunctunc 5 yıl önce Şikayet Et
    umarim erzurum esnafi ege akdeniz´de oldugu gibi dükkanlarinin önünde dikilip "buyruun buyrun"diye rahatsiz edici davetlerde bulunmaz.!
    Cevapla
  • Dadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    O soğukta kimse kapının önünde durmaz kardeş :))
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.