Erzurum

Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar

09:56 18 Ocak 2019
Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 derece ile Ağrı'da kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, havanın çok bulutlu olması beklenen bölgede, gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus görülecek.

Sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede rüzgar, kuzey yönlerden orta, akşam saatlerinden itibaren hafif kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 19, Kars'ta 17, Erzurum'da 16, Ardahan'da 12, Erzincan ve Tunceli'de 8, Iğdır'da 2 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıkları Iğdır'da 3, Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 7, Ağrı ve Kars'ta 6, Erzurum'da 5, Tunceli'de 1 derece olacak.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Erzurum Palandöken'de 103, Konaklı'da 75, Kars Sarıkamış'ta 90, Erzincan Ergan'da 88, Ardahan Yalnızcam'da 30 santimetre olarak ölçüldü.

Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların, sürücülerin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.