Erzurum

Erzurum'un tarihi ve güzellikleri "şehrimizi tanıyorum" sunumlarıyla anlatılacak

13:30 12 Şubat 2019
Erzurum'un tarihi ve güzellikleri "şehrimizi tanıyorum" sunumlarıyla anlatılacak

Erzurum'da öğrenim gören ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik, Erzurum tarihine mal olmuş şahsiyetler, tarihi eserler ve doğal güzellikleri anlatan "şehrimizi tanıyorum" sunumları başladı.

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Erzurum'un tarihini öğrencilere aktarmak üzere hazırlanan kültürel tanıtım projesi, profesyonel olarak rehberlik yapan Ömer Naci Haşıloğlu'nun anlatımıyla hayata geçti.

İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz, "şehrimizi tanıyorum" sunumlarının önemine işaret ederek, bu çalışmanın 2019 yılının en kapsamlı kültürel projesi olduğunu kaydetti.

Sunumlarda Erzurum denince akla ilk gelen, Erzurum’lu İbrahim Hakkı, Alvarlı Efe, Şair Nefi, Nene Hatun, Kara Fatma ve Kazım Karabekir Paşa gibi şahsiyetlerin yanı sıra ve Tabyalar, Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Ulu Cami, Kongre Binası, Atatürk Evi, Narman Peri Bacaları, Tortum Şelalesi ve Palandöken Kayak Merkezi gibi eserler de anlatılıyor.

Yakutiye ilçesindeki 12 Mart ve Abdurrahman Gazi İlkokullarında başlayan "şehrimizi tanıyorum" sunumlarının, iki ay içinde Erzurum'un tüm okullarında yapılacağı ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.