Erzurum

Göz yaşartan buluşma! Genç öğretmen...

06:08 03 Ekim 2019 45 Yorum Var
Göz yaşartan buluşma! Genç öğretmen...

Gamze Tuysuz Erzurum’da bir ortaokulda ücretli öğretmenlik yaptı. Atanamayınca mecburen mesleği bıraktı. Ama öğrencilerini hâlâ ziyarete gidiyor. ‘O bizim meleğimiz’ diyen çocuklar da öğretmenlerini kucaklayarak karşılıyor

Gamze Tuysuz okuyup Fen Bilimleri Öğretmeni oldu ama atanamadı. Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda geçen yıl ücretli olarak fen bilgisi öğretmenliği yaptı, 120 öğrenciye ders verdi.

Öğretmenliği süresince aileleri ziyaret etti, hepsiyle yakınlık kurdu. Boş zamanlarında bile öğrencileriyle oyun oynadı.

GÖZ YAŞARTAN KARŞILAŞMA

Geçen yıl da atanamayınca bir şirkette işe başladı ama eski öğrencilerini unutmadı. Özellikle iki öğrencisinin kardeşi zihinsel engelli Seda Gökdere (10) ile kurduğu bağ bambaşkaydı.

Gamze Öğretmen önceki gün aileyi ziyaret etti. Seda’nın, öğretmeni sevinç çığlıklarıyla karşılaması gözleri yaşarttı.

YORUMLAR

45 Yorum Var
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim böyle öğretmenlerimiz olduktan sonra Türk milletinin sırrı yere gelmezzz..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • hsyn 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Türkiye ye sadece böyle öğretmenler değil böyle insanlar lazım. Özverili sevecen ve gerçekten işini layıkıyla yapmak isteyenler çoğunlukta olmadıkça bu ülke düzelmez.
    Cevapla
  • Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi mesleği ile alakalı sınav olsa şimdiye atanırdı, mesleki yeterlilik sınavı olmalıydı. Kpss yerine mys olmalı bence... Matematik Türkçe tarih çoğrafya... Nedir bir mesleği iyi yapar nitelikte bir sınav mı sizce... Biran önce düzeltilmeli...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • KONYALI 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım sen gör gereğini yapacağına inancım tam.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Öğretmen adayı arkadaşı örnek almak gerek. Öğretmen olacak adayları önce en az bir yıl Ücret karşılığı çalıştırmalı ve bu çalışma Milli eğitim Müdürlüğü,Okul Müdürlüğü ve Rehber öğretmenin vereceği değerlendirme puanının KPS puanı üzerine bir şekilde ilave ederek atamak gerekir. O zaman böylesi başarılı ve Layık olanlar atanmış olacak. Binaen aleyh, sınav puanı tek başına kişinin Liyakatini ortaya koymadığı açıktır. Böylesi bir Meslek için de Liyakat esas olmalı.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.