Eskişehir

Iraklı öğrenciler Vali Tuna'yı ziyaret etti

15:46 28 Ağustos 2015
Iraklı öğrenciler Vali Tuna'yı ziyaret etti

 Türkmeneli Dernekleri Federasyonu'nun (TÜFED), etkinliği kapsamında Eskişehir'e gelen 25 Iraklı öğrenci Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti.

Vali Tuna, Eskişehirliler olarak gönüllerinin Türk dünyasından gelen kardeşlere açık olduğunu, bundan sonrada böyle olmaya devam edeceğini bildirdi.

Öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunan Tuna, "Gelecekte bu çocuklarımıza çok önemli görevler düşecek, çok güzel yerlere gelecekler. Sahip olduğunuz bu bilgi birikimini daha da sağlamlaştırarak yarının dünyasında güçlü Türkiye, güçlü Türk dünyasına hepimizin, ülkemizin, bölgemizin ve dünyamızın ihtiyacı olan çalışmalarda azim ve kararlılıkla birbirimize destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Beyatlı ise Vali Tuna'ya kendilerini kabul ettiği için tüm Türkmenler ve Irak adına teşekkür etti.

Irak'ta 2003 yılında ilk defa ilköğretimin ve ilk Türkçe eğitim yapan okulu Kerkük'te açtıklarını belirten Başkan Beyatlı, "Kerkük Barış Lisesi'nden mezun olan en başarılı 25 öğrencimizi başarılarından dolayı 9 gün Konya'da ağırlamak istedik. 9 günün 1 gününü bizi hiçbir zaman unutmayan ve her zaman bizimle olan Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de geçirmek istedik" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.