Eskişehir

"Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye yürüyüş" etkinliği

00:19 29 Ağustos 2015
"Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye yürüyüş" etkinliği

 Odunpazarı Belediyesinin 26 Ağustos'ta Ankara'daki ilk meclis önünde başlattığı "Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye Yürüyüş" programı, Şehr-i Derya Parkı'na kurulan çadır kampıyla Eskişehir'de gerçekleştirildi.

Kanlıpınar mevkisindeki Şehri Derya Parkı'nda gerçekleşen etkinlik hakkında bilgi veren Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu, Eskişehir'in kurtuluş savaşında önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Kamp programına yaklaşık 150 kişinin katıldığını belirten Caferoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Etkinliğimizin amacı savaş sırasındaki tepelerde, o günleri tekrar yaşamak ve canlandırarak tarih bilincini oluşturmaktır. Bu gece burada konaklayacağız, ardından Polatlı'ya geçeceğiz. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden (ESOGÜ) gelen akademisyen arkadaşlarımızla savaşın yaşandığı bu yerlerde yaşanmış olayları canlandıracağız."

Şehitleri anmak için kampa katıldığını belirten 16 yaşındaki Buğra Bildik, "Onların soluduğu aynı havayı solumak, bizim için büyük bir onur ve şeref. Bu yürüyüş bir farkındalık yürüyüşü. Bu farkındalık yürüyüşüne katıldığım için büyük bir onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında ateş yakılarak savaş sırasında söylenen türküler söylendi ve kampa katılan kişilerin karikatürleri çizildi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yarın sürecek yürüyüş, Afyonkarahisar'daki şehitlik ziyaretlerinin ardından 2 Eylül'de Eskişehir'de son bulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.