Eskişehir

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü

12:38 01 Eylül 2015
Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü

CHP Eskişehir Milletvekili Yüksel, mesaj yayımladı

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yüksel, mesajında Kurtuluş Savaşı'nın en önemli aktörlerinden biri olan Eskişehir'in, düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılında verdiği bağımsızlık mücadelesiyle anıldığını, özgürlük ruhunu hala taşıdığını bildirdi.

Dört bir yanı düşman işgali altında olan Eskişehir'in, bu karanlık ortamda bile karamsarlığa kapılmadığını, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinden zaferle çıktığını anımsatan Yüksel, şunları kaydetti:

"Ecdadımız bize yalnızca Eskişehir'i değil, özgürce yaşama ve mücadele etme ruhunu da bırakmıştır. Eskişehir halkı kurtuluş mücadelesinde Yunan mezalimine karşı başkaldırıp özgürlüğünü kazandığı gibi son 16 yıldır da iç mezalime karşı direnmekte, Türkiye'nin ortasında kıpkırmızı bir güneş gibi parlamaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin ve şehrimizin düşman işgalinden kurtulması için mücadele eden, şehit düşen, gazi olan tüm yurttaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Kurtuluş bayramımız, hepimize kutlu olsun."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.