Eskişehir

Görme engellilerin bisiklet keyfi

13:05 04 Eylül 2015
Görme engellilerin bisiklet keyfi

ERGÜN HAKTANIYAN - Eskişehir'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Kültür Vakfı, Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Gören Gözler Eş Pedal Projesi" kapsamında görme engelliler, gönüllü kişilerin yardımıyla iki kişilik tandem bisikletlere binerek geziyor.

Türk Kültür Vakfı proje sorumlusu Melih Çokaygil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin vakfın sponsorluğunda gerçekleştiğini ve vakıf tarafından sağlanan finansal destekle 8 tandem bisiklet aldıklarını söyledi.

Yaklaşık 18 kişilik bir görme engelli grubunu, Vişnelik Mahallesi'ndeki Dede Korkut Parkı'nda bisikletlerle gezdirdiklerini belirten Çokaygil, şöyle konuştu:

"Görme engelli arkadaşlarımızın en önemli sorunu topluma seslerini duyurabilmek. Engellerinin aslında bir engel olmadığını duyurmak istiyorlar ancak bunu duyurmak çok zor olabiliyor. Arkadaşlarımız için ilk olacak. Tandem bisiklete herkes ilk defa biniyor olacak. Güvenli bir şekilde bu deneyimi yaşayacaklar. Daha sonra bu bisikletleri Eskişehir Görme Engelliler Derneğine bağışlayacağız."

Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği öğrencisi 21 yaşındaki Abidin Karademir ise 10 yıl önce geçirdiği bir hastalık nedeniyle gözlerini kaybettiğini ifade etti.

Bir şeyleri başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Karademir, "Topluma kendimizi yeniden kanıtlayacağımız kesin. Toplumda engelliler konusunda bilgi eksikliği var. Biraz endişelenenler olacak ancak gönüllerin desteğiyle kendi isteğimizle bunu da aşabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Görme engelli Aynur Çetinkuş ise "Şu ana kadar ben hiç bisiklete binmedim. Birçok hayalim vardı. Şimdi bisiklet sürme denemesine katıldık çok güzeldi. Bir özlem giderilmiş olacak. Bu imkanı sağlayan kişilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Grup, daha sonra tandem bisikletlerle görme engelli bireyleri gezdirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.