Eskişehir

Türk Kızılayı ile Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol

15:00 09 Ekim 2015
Türk Kızılayı ile Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Müdürlüğü arasında 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde okullarda kan bağışçısı olmaya teşvik adına yürütülecek çalışmalar için protokol imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen protokol imza töreninde, öğrencileri hayata hazırlayan sorumluluklarını da onlara öğreten bir anlayışa sahip olduklarını dile getirdi. 

Okullarda öğrencilerin hayatın içerisinde sorumluluklarını, vatandaşlık görevlerini ve insani değerleri kazanmaları içinde birçok faaliyet sürdürdüklerini anlatan Özen, şöyle konuştu:

"Bu amaçla yapılan çalışmalarımızın en önemli örneklerinden biri de kan bağışçısı olma, kan bağışının bir hayat kurtarma hedefine hizmet ettiğini anlatabilmek. Sağlıklı toplumun oluşmasını sağlayacak faaliyetleri teşvik eden bir anlayışla, kan bağışçısı olma konusunda çocuklarımızı bilgilendirme çalışmaları yaptık. Bu amaçla da Milli Eğitim Müdürlüğümüzde yapmıştığımız  kampanyanın ikincisini başlatıyoruz. Bu kampanyamız eğitim öğretim yılı içerisinde okullarımızı da kapsayacak şekilde geniş bir yelpazeye yayılacak. Okullarımızda velilerimize, öğretmenlerimize bilgilendirmeler yapılmasının yanı sıra şartları uygun olan, sağlığı müsait olan herkesin de bağışçı olma yönünde bilgilendirilmesi ve özendirilmesi sağlanacak."

Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Müdürü Erkan Ergen ise birkaç yıldır Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eskişehir ilinde ve ilçelerinde bulunan kan bağışıyla ilgili tüm okullarda çalışmalar yürütüklerini bildirdi.

Geçen yıllarda Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttükleri çalışmalarla 14 bin ünite kan bağışı topladıklarını vurgulayan Ergen, "Velilerimizin 14 bini bu proje vesilesiyle kan bağışı yaptılar. Gerçekten bu son derece büyük bir çalışma diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.