Eskişehir

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

18:06 10 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Balıkesir, Eskişehir ve Bursa'da, terör saldırısı kınandı

 Ankara'daki terör saldırısı, Balıkesir, Eskişehir ve Bursa'da protesto edildi. 

Balıkesir'de, eski SES Şube Başkanı Mehmet Karadağ, Çankaya Sokağı'nda toplanan grup adına yaptığı basın açıklamasında, saldırıda Balıkesir'den mitinge giden yaklaşık 10 kişinin yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi.

Saldırıda onlarca kişinin öldüğü, yüzü aşkın kişinin de yaralandığını belirten Karadağ, "Emek, barış ve demokrasi isteklerini haykırmak için toplandığı esnada saat 10.00 sıralarında patlama meydana gelmiştir. Terör olaylarına toplumun her kesimi tepki göstermeli. Bu saldırıların önüne geçilmeli" diye konuştu.

Patlamada hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı. 

- Eskişehir

Eskişehir'de de Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup, ellerinde taşıdıkları, "barış kazanacak" pankartı ve sloganlar eşliğinde, Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

Grup üyeleri, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından, olaysız dağıldı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı da kınama ve başsağlığı mesajı yayımladı.

Kolaylı, mesajında, terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, Ankara'da masum halka yönelik bombalı saldırıyı "katliam" olarak nitelendirdi. Kolaylı, şunları kaydetti: 

"Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize, demokratik yaşama ve geleceğimize yönelik saldırıları kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Toplum olarak üzerimize düşen görev, terörün arkasındaki karanlık güçleri ortaya çıkartmak ve gerekli cezanın verilmesini sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda tüm kesimleri göreve davet ediyorum."

Türkiye Gazeteciler Federasyonu  (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca da Ankara'daki terör saldırısına ilişkin kınama ve başsağlığı mesajı yayımladı.

Karaca, mesajında, saldırıyı kurgulayanları şiddetle lanetlediklerini bildirdi. Türkiye üzerinde oynanan oyunların bir kez daha yürekleri dağladığını belirten Karaca, şunları kaydetti:

"Ne acıdır ki bu defa terör Türkiye'nin kalbine ateş düşürdü, onlarca can aldı. Ankara'daki Barış ve Demokrasi Mitingi'ni kana bulayan canilerin, vahşi terörü başkentin göbeğine taşıyacak cesareti göstermelerinin anlamı çok açıktır. Bu acımasız terörün amacı bin yıllık kardeşliği tamamen bozmak, barışı yok etmek, nihai hedefi de demokrasiyi tümden ortadan kaldırmaktır. Türkiye adeta 'Geliyorum' diyen bir kardeş kavgasına kurban edilmek ve adım adım kurgulanan bir iç savaş belasına sürüklenmek istenmektedir. Başkent Ankara'daki vahşi katliamda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker de Türkiye'de huzur, sükun ve kardeşlik ikliminden rahatsız olan odaklarca Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti. 

Şeker, açıklamasında, terörü lanetlediklerini vurgulayarak, "İnsanlığa yönelik Ankara'da gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, tedavileri devam eden yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.