Eskişehir

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Günay:

13:40 24 Ekim 2015
Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Günay:

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı, AK Parti Eskişehir milletvekili adayı Prof. Dr. Emine Nur Günay, "AK Parti'nin seçim beyannamesi tamamen popülist yaklaşımlardan uzak, hükümetimizin ne yapabileceğine yönelik ve bütün sosyo ekonomik kesimleri kapsayan bir yaklaşımla hazırlandı" dedi. 

Günay, Köprübaşı semtindeki seçim koordinasyon merkezinde düzenlenen "Eskişehir beyannamesi"nin tanıtım toplantısında, AK Parti olarak 1 Kasım'da yapılacak seçim öncesinde gelecek adına iyi bir beyanname hazırladıklarını söyledi.

AK Parti olarak hazırladıkları seçim beyannamesinin diğer partilerden farklı olduğunun altını çizen Günay, bu kapsamda tamamen vatandaşın huzur ve mutluluğunu düşündüklerini ifade etti. 

Beyannamelerinin vatandaşlar tarafından da beğenildiğini dile getiren Günay, "AK Parti'nin seçim beyannamesi tamamen popülist yaklaşımlardan uzak, hükümetimizin ne yapabileceğine yönelik ve bütün sosyo ekonomik kesimleri kapsayan bir yaklaşımla hazırlandı. Bu seçim beyannamesi hazırlanırken tüm vaatler eğer 2 Kasım itibarıyla tek başına bir iktidar olduğumuz da ki buna inanıyoruz hemen hükümet programı olacak nitelikte. Bunun bütün altyapı çalışmaları yapıldı. Meşhur kaynağın nereden olduğu konusu bizler tarafından çok net çalışıldı. İnşallah 2 Kasım tarihi itibarıyla seçim beyannamemiz hükümet programı şekline dönüşecek" diye konuştu. 

Başarılı girişimcilerin finansal kaynaklara erişimini kolaylaştıracak ''melek yatırımcı'' ve ''girişim sermayesi'' oluşumlarından meydana gelen eko sistemi oluşturacaklarını dile getiren Günay, şöyle devam etti:

"Gençlerimize yeni istihdam alanları yaratacak projeler geliştireceğiz ve yatırımları destekleyeceğiz. Nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için Eskişehir'in rekabet üstünlüğü olan alanlarda mesleki eğitim programlarını destekleyeceğiz, meslek liseleri açacağız. Lisans üstü eğitime önem veren, sanayi işbirliğine dayanan ve teknoparkların bulunduğu Yüksek Teknoloji Üniversitesi ile gençlerimize ihtisaslaşacakları eğitim alanları sağlayacağız. Üniversitelerimizin teknoloji üreten, kullanan kurum ve kuruluşlarla stratejik işbirlikleri yaparak öğrencilerimizin staj-uygulama yapmalarını ve üniversite-özel sektör projeleri üretmelerini destekleyeceğiz. TOKİ konut projesi için uygun bölgede arazi belirleyecek ve projeyi başlatacağız.

Kenti, Anadolu'nun önemli bir tarım üssü yapacağız. Yaş sebze ve meyve üretiminde entegre tesislerle ihracatı artıracak destekleri vereceğiz. Seraların modernizasyonuna yönelik desteklerle örtü altı yetiştiriciliğini TARSİM kapsamına alacağız. Açık alan üretimi yapan üreticilerimizi bilinçlendirip, sera üretimine geçişte hibe programları ile destekleyeceğiz. Topraksız tarım yapan modern işletmelerin geliştirilmesi için destek vereceğiz. Kentte seraların artmasına yönelik sera üretimini destekleyeceğiz. Üreticilerimizin sosyal güvence kapsamına alınmasına yönelik sistemi geliştireceğiz."

Günay, Eskişehir'i rekabet üstünlüğü olan sektörlerde 'inovasyon ve Ar-Ge üssü' yapacaklarını, bunun gibi çok sayıda sosyal projelerin bulunduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.