Eskişehir

"Turizm şirketleri Kültür Başkenti Ajansı'na teşekkür bile etmedi"

11:56 25 Kasım 2015
"Turizm şirketleri Kültür Başkenti Ajansı'na teşekkür bile etmedi"

Eskişehir Valisi Tuna: "Kültür Başkentliği süreci içerisinde 400'den fazla etkinlik yaptık. Eskişehir'e büyük bir canlılık ve hareket geldi. Maalesef ilimizdeki turizm şirketlerinden, Kültür Başkenti Ajansı'na bir teşekkür bile edilmedi"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde kentte 400'den fazla etkinlik düzenlediklerini, otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaşmasına rağmen Eskişehir'deki turizm şirketlerinin Kültür Başkenti Ajansı'nı teşekkür bile etmediğini bildirdi.

Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Aydın Bandırma'yı ziyaret eden Vali Tuna, burada yaptığı konuşmada, kentin ekonomik kalkınmasına katkı sunan sanayici ve işadamlarıyla sık sık bir araya gelmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Tuna, Eskişehir'in her alanda daha iyi noktalara gelmesi için başta sanayici ve işadamlarına destek noktasında ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Sanayici ve işadamlarımızın yaptığı güzel çalışmalar sadece Eskişehir'in değil ülkemizin de maddi ve manevi kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Bunun bilinci ile bizler her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Gelişme sadece tek taraflı olmaz. Maddi kalkınmayla birlikte, sosyal alanda yapılacak olan kültürel ve sanatsal çalışmalarında birlikte yürümesi önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Tuna, şunları kaydetti:

"Kültür Başkentliği süreci içerisinde 400'den fazla etkinlik yaptık. Türk dünyası ülkelerindeki sanayici ve işadamlarımızı çeşitli etkinliklerle bir araya getirdik. Eskişehirli sanayicilerimizi, işadamlarımızı ve ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerini Türk dünyası ülkelerine gönderdik. Yaptığımız etkinliklerle Eskişehir'i tüm Türk dünyasına tanıttık. Eskişehir'i Türk dünyasının buluşma noktası haline getirdik. Yapılan bu etkinlikler şehrimize büyük bir katma değer kazandırdı. Süreç içerisinde şehrimizdeki bütün otellerde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Eskişehir’e büyük bir canlılık ve hareket geldi. Maalesef ilimizdeki turizm şirketlerinden, Kültür Başkenti Ajansı'na bir teşekkür bile edilmedi."

Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın kente birçok kalıcı eser kazandırdığını anlatarak, yapımı devam eden eserler hakkında da bilgi verdi.

ESİAD Başkanı Bandırma ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette, Başkan Bandırma, ziyaretin anısına Vali Tuna'ya şilt verdi. Vali Tuna da 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı prestij kitaplarından oluşan bir seti Başkan Bandırma'ya takdim etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.