Eskişehir

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Kadın Fotoğrafları Sergisi

14:02 26 Kasım 2015
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Kadın Fotoğrafları Sergisi

 Bileşmiş Milletler (BM)’in kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ve destekleyenlere turuncu renk kullanma çağrısında bulunduğu kampanyaya destek vermek amacıyla, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAM) tarafından düzenlenen "Kadın Fotoğrafları Sergisi" izlenime sunuldu.

  ESKAM Müdürü Doç. Dr. İnci Parlaktuna, yaptığı yazılı açıklamada, serginin 10 Aralık 2015 tarihine kadar açık kalacağını belirterek, BM'nin aktivizm kampanyasına Eskişehir kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları olarak destek verdiklerini bildirdi.

Doç. Dr. Parlaktuna, dünyada her üç kadından birinin şiddete maruz kaldığını belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Etkinliğin süreceği, 16 gün süresince turuncu aktivizm etkinlikleri ile farkındalık yaratmak ve düşünsel bir dönüşüm gerçekleştirmek amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda 25 Kasım-10 Aralık 2015 tarihleri arasında çeşitli mekanlarda etkinlikler düzenlenecektir. Eskişehir halkının kadın-erkek birlikte, tüm etkinliklerimize katılımını bekliyoruz. Etkinliklerimizin 'Kadına Şiddete son Eskisehir' sosyal paylaşım sitesinin sayfasından takip edilebileceğini de hatırlatmak istiyorum. Kadına ve kız çocuklarına karşı her türlü şiddeti kınıyor, herkese şiddetten uzak bir yaşam diliyoruz."

Ayrıca Eskişehir'de turuncu etkinlik kampanya çalışmalarının sekretaryasını yürüten ve hazırlık çalışmalarına ev sahipliğini yapan Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin, 10 Aralık 2015 tarihine kadar düzenleyeceği ve destek vereceği çeşitli etkinliklerle kampanyaya katkıda bulunacağı ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.